Riksdagens rättmätiga clowner

När showmannen Juholt avgått och ett spjuveraktigt KD flyttat fokus från pseudo- till realpolitik, kommer äntligen SD till sin rätt och får den uppmärksamhet som det strävsamma partiet förtjänar. Tveklöst är det stor underhållning partiets stormtrupp ”Järnrören” bjuder på i sin film och när sedan ungdomsförbundets man, triggad av händelsen, går till angrepp och raskt avväpnas förlänger det upplevelsen. Som grädde på moset har vi så partiets förklaring till riksdagsmannens, Lars Isovaara, spottande och grymtande: han grät och snyftade. Ungefär som ”Järnrören” som hela tiden var polisens bästa barn och snudd på lipade när de blev hotade av ett vingligt och otäckt fyllo. Mitt i natten dessutom! Ögontjäneri är ordet för den moderne sverigedemokraten. Inget nytt i det, men när partiet gör underhållning av sin favoritsysselsättning, ska det ha cred för det. Tack! Dock måste vän av ordning fråga sig om inte Isovaaras nattliga rullstolstur i veckan var ett fyllerace av Guds nåde? Kort sagt förefaller han ha supit bort både väska och nyckel innan han satte sig i stolen och körde hemåt. Självklart måste man också undra huruvida det var fråga om rullonykterhet eller rullfylla, eller vad det nu kan kallas (inte ratt, inte styre)? Om det stämmer att han slet omkull på Riksbron (var det väl?) bör det luta åt det sistnämnda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *