Ourasi till de sälla betesmarkerna

Ourasi, världens bäste travare genom tiderna, genrens Pelé, skrittade igår vidare till de sälla betesmarkerna. Vi minns honom gärna via hans fyra segrar i Prix d´Amerique, inte minst den andra segern som var totalt överlägsen trots att han travade i femtespår loppet igenom, frågan är om någon annan häst någonsin gjort ett lika starkt Prix d´Amerique, och inte minst hans fjärde, överlägsna, seger vid tio års ålder, något som, om inte annat, vittnade om en kapacitet långt utöver det vanliga. Att han dessutom hann bli nästan 33 år, en hög ålder för en häst och en mycket hög ålder för en gammal tävlingshäst, säger oss att han tävlats, tränats och skötts på ett schysst sätt livet igenom. Se Tony Ryttars utmärkta kortdokumentär om en undantagshäst (en fin film för alla) och se hans fyra segrar i prix d´Amerique (bara för nördarna). Passande musik.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *