Rena rama ryska toalettrouletten kräver förbud!

Casa da Alcacova, Santarem

Casa do Alcova, Santarem, ett i sammanhanget oskyldigt hotell.

Någon mindre intellektuellt bemedlad än synsinnligt välutrustad feltänkare, har fått för sig att det är i sin ordning att hotellens bath gel, soap, body lotion och schampoo tävlar i att se mest likadana ut och att ha minst grad på texten. Detta gör att för en normalseende, för att nu inte tala om den som behöver 2,5-glas, är det, särskilt på morgonen då gemene hen är extra skumögd, rena rama ryska rouletten att hamna rätt bland hotellets badrumsprodukter och det hen trycker ut ur flaskans innehåll och kletar i håret. I synnerligen olyckliga fall visar sig schampooflaskan in spe vara full av body lotion, som det sedan tar en evighet att skölja bort, i den mån det nu alls går: ser man det positiv behöver man i alla fall inte dras med torrt och ömtåligt hår den närmaste veckan. vinifierat kräver: Förbud mot schampooflaskor med oläslig text!

7 svar på ”Rena rama ryska toalettrouletten kräver förbud!

 1. 🙂 Något liknande hände min käre svåger vid en utlandsresa för några år sedan. Hans kära hustru hade då tagit med en tub med tvättmedel som hon hade placerat på ett bra och nära-till-handsställe, d v s handfatet. När sedan svågern, förmodligen lika skumögd som Hr T, skulle borsta tänderna… Det som följde sedan är inte lämpligt för den här bloggen. Men kul var det!

  • Haha! Om tvättmedlet hade samma ihållande effekt som hotellets body lotion kan man anta att svågern luktade nytvättad blus ur munnen ett par dagar?

 2. Som jag skrev för några dagar sedan, hade alla haft en hård olivtvål i sin necessär så har man där tvål, schampoo, fläckborttagare i ett. Förbjud allt annat!

  Förra inlägget av dig var magiskt.

  Från en person som ibland har skygglapparna på sig har nu skett en förändring. Det är aldrig för sent att ändra sig. Efter många års bojkott av viner från USA har vi nu beställt hem en flaska av Thea´s selection. Det är dags att ge jänkarna en chans och vad jag har förstått så är Thea´s väldigt oamerikansk.

  Har också en fråga till dig. Den här familjens blygsamma smaklökar dricker hellre champagne som inte är 100%-iga av Chardonnay utan ser med glädje när Pinot Noir är med på ett hörn.

  Har dock med skygglapparna på varit skeptisk till rosa bubbel men du har en i ditt sortiment som dessutom är 100% PN. Vad är din åsikt om rosa bubbel som jag tycker många ser ner på?

  Må väl

  PS Jag importerar olivtvålar från Grekland så skicka mig din adress till min e-post så skall jag lägga en hård tvål på lådan till dig. Du kommer i framtiden garanterat vara orolig för liten text på suspekta förpackningar DS

  • Först av allt: tack för smicker – det kommer du långt med hos den här personen!
   Noterar med tacksamhet din kloka tvålfilosofi och ska ta dig på orden där.
   Rosa champagne: det finns en hel del god rosa champagne och jag ser inget negativt i vintypen alls. Möjligen är det ett problem att roséerna ofta är dyrare än de vita – fråga mig inte varför, men så har det tydligen alltid varit. Tycker absolut att du ska ge dig i lag med den här typen av vin; en kul, trevlig och god aperitif – dock mer sällan lika matvänlig som de vita. Prova gärna Guy Charlemagne (görs som en ”riktig” rosé, med blå durvor som macereras, alltså inte vitt vin som får en skvätt rött, vilket är tillåtet och förekommer i Champagne) men det finns många trevliga rosa champagner i det svenska utbudet så botanisera gärna lite – jag brukar ha en viss fäbless för Billecart-Salmons och Krugs roséer, men fann för inte så länge sedan också stor glädje i en ganska vällagrad rosa Laurent Perrier.

   • PS Kul du provar Lemelsons Thea’s Selection. Ja, den är ”europeisk” för att vara amerikansk. Hoppas du tycker om den!

 3. Kunde du nu också ta upp det här med svårigheten att öppna engångsförpackningar av marmelad, smör och annat gott att ha på morgonsmörgåsen som samma etablissemang som ovan tillhandahåller så vore mina klagomål i denna del av en över 50-årings svårigheter tillgodosedda. Tack Lars för förnöjsamma skrifter.

  • När du nämner det, förstår jag inte att det inte redan blivit gjort! Ber således att få återkomma i ärendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *