Malmköpings Nya spritbolag & Avicii & Steve Angello= Sant! & The Tiger Lillies

Lilla Malmköpings Nya Spritbolag, med sin verksamhet passande nog förlagd till Malmköping, skrev idag, alldeles nyss, samarbetsavtal med Avicii och Stevekanonvodka Angello! Tillsammans ska de utveckla och sälja drycken Kanonvodka world wide. En smärre sensation i den svenska spritdammens annars lugna vatten och vinifierat både tror och hoppas att detta ska bli en galen framgång för alla inblandade, inte minst för Solveig Sommarström och Olof Langbeck som driver den lilla men naggande goda spritfabriken. Avtalet skrevs, som sagt, under idag och vodkan börjar produceras, marknadsföras och säljas världen runt med det snaraste. Avicii. Steve Angello. The Tiger Lillies.

PS Lite fakta: Solveig Sommarström och Olof Langbeck, med många års erfarenhet inom vin- och spritbranschen, särskilt på produktionssidan, gick in i Malmköpings Nya Spritbolag 2008. Kanon Vodka – och nu framlidne Peter Hjelm (Åkers) – kom till bolaget 2009 och säljer för närvarande i små mängder på Systembolagets beställningssortiment. Man räknar med en kraftig ökning de kommande åren, från dagens 500 buteljer till ett par hundratusen redan nästa år. Den förväntat kraftigt ökade försäljningen resulterar också i flera nyanställningar. Dagens fem fasta tjänster och sex-sju timanställda utökas med sju personer i destilleriet i Åkers och 4-5 timanställda i Malmköping. Kanon Vodka kommer samägas av artisterna och familjen Hjelm och produceras i Malmköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *