Kravet upprepas: Förbud mot tidsomställning

Äntligen fick vi i år, på TV, och då måste det vara sant, förklarat för oss, varför tidsomställningen görs: den görs på grund av att många får svårt att

Foto: Lato

Foto: Lato

sova när det blir ljusare på morgonen och skälet till att de får svårt att sova är att de hör ett rop från Hedenhös och tiden då människan var utrustad med en primärt inriktad reptilhjärna. Har i och för sig alltid misstänkt att någon form av ett slikt problem föreligger hos folk som stiger upp tidigt och med ett leende på läpparna, men att de får styra samhället är upprörande. Undra på att det blir krig. Förbud mot tidsomställning, i alla fall på våren, nu! Ett slags musikaliskt bevis för det sagda här.

4 svar på ”Kravet upprepas: Förbud mot tidsomställning

  1. Italienarna, detta salt bland jordens folk, lär kalla sommartid för ”ora legale”…
    🙂

    Inte mycket att bry sig om, då.

  2. Förbud mot tidsomställning på våren? Skulle vi ändå flytta tillbaka tiden en timma på hösten? Hur tänkte du här? 🙂 För min del skulle jag gärna ha sommartid året om. Jag föredrar ljusare kvällar. På morgonen sover jag gärna, så min bästa tid är nu.

    • Som ThomasJ skriver är italienarna rätt på det när de kallar sommartiden ”ora legale” så visst borde vi köra sommartid året om – det viktiga är att inte byta, men OM vi nu byter är det bättre att göra det på hösten för då får vi alltid en extra sovtimme på morgonen. Nu förstår jag din oro för att ett ensidigt höstbytande skulle innebära att vi med tiden går upp på kvällen och senare också mitt i natten, men det är så det kan gå när makthavarna konstrar med tiden och man får ändå hålla i minnet att tiden kommer att gå rätt vart 24:e år så de är bara fel ute till 23/24-delar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *