Konungen är död – länge leve Konungen!

Husvinernas slottsvin, Allroundvinernas kung, El Rey, har fått nya kläder! Se så stilig han är. Måhända mer klassisk än tidigare, måhända mer förutsägbar och mindre subkulturell, så som sig bör när en gentlehenEl Rey ny etikett växer ur de bekymmersfria tonåren, blir vuxen och inser att hen har ett tungt ansvar för mänsklighetens väl och ve. Så, vi Alla, låt oss hylla Konungens nya kläder och digga hans ansvarsfulla anletes åldersfåror vackert sprungna ur gamla vinstockar och spansk mylla. Enligt uppgift levereras de första, nya flaskorna med en neckhanger, eller nackhängare för er som hatar engelska ord, med en fiffig QR-kod som den som är lagd åt det hållet kan läsa av med sin med den nödvändiga appen försedda telefon och, vilket är betydligt mer komplicerat, sedan tillaga och, nu är det enkelt igen, äta till vinet. Bilder nedan på den gamla etiketten vid sidan om den nya samt på en av de rätter som QR-koden sägs hysa i sitt mönster. En del har haft lite svårt att veta huruvida den senaste tidens El Rey-flaskor varit från den nya, hottade batchen eller den tidigare inte heller så tokiga – med den nya etiketten råder det inte längre några tvivel: nu talar vi den tunade batchen. Lite kungamusik.El Rey tapasEl rey, gammal och ny

8 svar på ”Konungen är död – länge leve Konungen!

  1. Tyckte om förra etiketten men nya är bra och kanske syns den bättre på hyllan? Ska scanna QR-koden när den kommer men kan du inte presentera recepten på vinifierat?

  2. Bra idé, som jag, tro det eller ej, själv tänkt idag. Bör vara uppe på bloggen om några dagar.

  3. Visst är kungens nya outfit okej, kanske mer elegant, men den förra var betydligt intressantare och mer iögonfallande på ett positivt sätt. Varför byttes etiketten?

    • Trots ”fynd” mest överallt har försäljningsframgångarna uteblivit och nu hotas El Rey av avlistning så etikettbytet är ett försök att rädda vinet – omutifallatt den gamla etiketten inte funkat ihop med vinet och/eller i prisklassen kan kanske en ny etikett få fart på försäljningen.

  4. Det får ju bara inte ske att det avlistas! Hjälper det om vi är några som köper en låda vardera?

    • De kan man fundera på, kanske för lite socker för prisklassen, kanske fel etikett, kanske för lågt pris för stilen, kanske har vinet hamnat på nedersta hyllan i alltför många butiker… ? Men visst vore trist om ett så seriöst ”billigt” vin försvinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *