Les Lauzeraies 2013 & Chuck Berry

Sedan Les Lauzeraies Tavel lanserades för fyra år sedan har det varit Sveriges mest prisvärda rosé och periodvis det bästa oavsett pris. Skälet är enkelt: Tavel är rosévinernas Mecka; en liten appellation en vinspott från Châteauneuf-du-Pape där endast rosévin tillverkas. Visst, Tavel är, egentligen, Provence, men det är i det här fallet skillnad påLes Lauzeraies Tavel Provence och Provence. Jag skulle säga att Tavel är allt som en ”Rosé de Provence” är plus mer av allt. Möjligen invänder någon som känner förra årets då moderiktiga vindar blåsa, att vinet borde vara ljusare, men se då är det på det viset att appellationskraven för Tavel kräver att vinerna inte är för ljusa. Det är alltså inte så att folket i Tavel inte skulle kunna göra sitt vin ljusare, de har valt att göra det så här. Notera också att det är skillnad på lätt röd nyans i rosévin och lätt röd nyans i rosévin. Kort sagt skriker vanligtvis Tavel-färgen kvalitet till skillnad från en del andra ljusröda roséer. Ja, titta själva så förstår ni. Förhoppningsvis. Årgången 2013 är rent allmänt i södra Frankrike utmärkt för vitt och rosé och avseende Les Lauzeraies är det tveklöst den bästa varianten jag testat av vinet. För övrigt kan ni roa er med det här klippet från TV4 häromdagen. Det värmer att se säkringen gå på en gammal vinräv och, oavsett vad ni tror om saken, legendar som Bengt Frithiofsson när denne provar roséviner och bokstavligen talat björnkramar Les Lauizeraies Tavel å det värsta och släpper loss all den vinkärlek som drivit honom genom åren. Bortsett från TV4:s fem solar har den nyaBengt Frithiofsson årgången av Les Lauzeraies fått full pott i snart sagt varje seriös vinspalt, och skulle det mot förmodan finnas en vinspalt där 2013 inte tokhyllas är mitt tips att du ska börja läsa en annan vinspalt. Till saken: Les Lauzeraies Tavel 2013, alltså nya dunderårgången, började levereras ut till butik igår och finns den inte i just din butik kan du enkelt beställa hem den, varunr 2724, pris 99 sek. Som om det inte vore nog med att den nya årgången Les Lauzeraies äntligen är lössläppt fick ankgångens fader och Keith Richards andlige ledare Chuck Berry Polarpriset i år.

4 svar på ”Les Lauzeraies 2013 & Chuck Berry

 1. Les Lauzeraies inleder våravslutningen för västerviuksmunskänkarna. Hoppas det blir 2013!

  • Kul – och vi håller tummarna för att det blir 2013. Alla årgångarna har varit bra, det är bara det att 2013 är exceptionell.

 2. Jag kan inte tycka annat än att det är så himla vist ordnat av naturen att Chucken fick Polarpriset innan han (Chucken alltså..) gick hädan. IMHO kunde han fått det något decennium tidigare, det hade också varit OK.

  As a guitar slinger in the bud (veeery ”bud”) är det väl få rockare vars licks fortfarande känns som Da Shit och ett Måste att lära sig.
  https://www.youtube.com/watch?v=kT3kCVFFLNg

  ”Tell Cha´ kossy da news”.. 😀

  Assså! Om jag får säga det själv… 🙂 Äh vi kan väl ta en till?
  https://www.youtube.com/watch?v=AEq62iQo0eU

  • Ooh, så vist du talar och som om det inte var nog med det för oss alla dörröppnande och innovativa gitarrliret var han kort sagt fantastisk på scen, vilka moves!- även de klassiker och ständigt kopierade- och, sist men inte minst var han en fantastisk och nyskapande låtskrivare. Tack för klippen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *