Chateau Montelena Napa Cabernet: ny årgång! & RHCP

När vinerna från Chateau Montelena lanserades i Sverige förra året blev de en omedelbar succé med sin klassiska Napa-stil, som lutar mer åt EuropaChateau Montelena fat än många av de Napa-viner som lanserats de senaste 20 åren. Den positivt lagda skulle säga att vinet representerar det bästa av två världar: europeisk elegans och balans och amerikansk frukt och rondör. I dagarna har den nya årgången, 2011, av Chateau Montelena Napa Valley Cabernet Sauvignon, varunr 71926, pris 299 sek, börjat rulla ut till Systembolagen. Om 2011 matchar 2010? Tveklöst, men prova själv vet jag. I en butik nära dig och skulle det inte finnas därför att ditt bolag är undermåligt och har nollkoll på vinvärldens väsentligheter kan du enkelt beställa hem vinet. RHCP.

6 svar på ”Chateau Montelena Napa Cabernet: ny årgång! & RHCP

 1. Hej,
  Ska beställa och prova. Är mycket förtjust i Chardonnay. Kommer ny årgång av den också?

  • Kul du ger dig på Caben också! Ja, jag tror att 2011:an är på G även avseende Chardonnay. Dubbelkollar med importören så får vi veta mer exakt när detta sker.

   • Hej
    Montelena Chardonnay kommer så småningom också att byta årgång men det ser ut att dröja till i mitten av augusti ungefär.
    Med vänlig hälsning,
    Terrific Wines

 2. Detta hör inte riktigt hit och jag har kanske frågat tidigare, om så är sviker mig minnet. Har du några förslag på sushi viner?

  • Nej, kanske någon annan kan bidra? Dricker dels av lathet dels för att det är så gott alltid öl eller möjligen sake till sushi. Sedan beror det väl lite vad det är för sushi. Vid närmare eftertanke: testa Krugscher’ hof Weissburgunder Keltic Terre, det bör funka. Och gör det inte det är det iallafall ett rasande gott vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *