Mer live från 70-talet

Ett av 70-talets bästa liveband var Humble Pie Performance. Bortsett från Steve Marriots mystiska förkärlek för att sjunga sina mellansnack och påannonser var det bara att gilla och imponeras, inte minst av deras grymma covers, som när de visar Rolling Stones hur Stones borde spelat Honky Tonk Women om de bara kunnat (från livealbumet Eat It), originalet här,  eller när de tar Ray Charles med storm och river av en oförglömlig Hallelujah I Love Her so på Rockin’ The Filmore, originalet här.

2 svar på ”Mer live från 70-talet

  1. Ackackack!! Humble Pie!!!
    Mina hjältar par excellence! Steve Marriott är en Superhero i min bok. Det påstås att när Brian Jones skulle ersättas i Stones gick budet först till Rory Gallagher – som tackade nej. Sen var Steve Marriott på tapeten men då lär Mick Jagger ha sagt tvärNEJ. Jag kan tänka mig att Mick kände att då skulle han på sin höjd bli tvåa i bandet…

    Hr Torstenson har SÅ rätt i att Hamble Pie´s Honky Tonk Women borde vara ”den rätta” versionen.

    Thank God för att det är så lätt att hitta gamla låtar på Netet!

    • Hear hear! Marriot är dessvärre alltför underskattad – en makalös musiker och scenpersonöighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *