Casa Palacio de los Condes de Bureta

Är ni i Zaragoza eller någon annanstans inte alltför långt ifrån Bureta, som närmare bestämt ligger mitt i Campo do Borja, 65 km väster om Zaragoza, på vägen mot Logroño och Bilbao, måste ni bara göra en avstickare till den pyttelilla byn Bureta. Här kan ni äta gott, och billigt, på Casa Palacio de los Condes de Buretas restaurang, eller ta en fino eller en lokaltillverkad öl och utmärkt Iberico och hemgjord ost i samma ställes bakficka

El Condes vespa påpassligt parkerad i entrén

El Condes vespa påpassligt parkerad i entrén

eller, sist men inte minst, gå den guidade turen i palatset. Även innan krisen satte klorna i Spanien struntade myndigheterna i de historiska skatterna som finns i Casa (o s v). Det är dagens Conde, en synnerligen sympatisk och alldaglig eldsjäl vid namn Antonio, som tar hand om rubbet. Här kan ni se rum som i princip stått orörda sedan sekler eller varför inte ta del av ett brev författat av Christopher Columbus? Stället är nedlusat med korrespondens författad någon gång mellan nyss och pre-Columbus. Ett måste för alla med undantag för obildbara tölpar som åker på semester för att supa ner sig och rapa och ha sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *