8 svar på ”While My Guitar Gently Weeps

 1. Tre ”White album” ”sönderspelade” (vinyl såklart) säger väl ”allt”. Att jag dessutom är född på samma dag som George får väl läggas till som bonus. Sticker ut och säger; ”Plattornas platta” i vår musikhistoria. Här finns många ”pärlor” varav denna låt är en (på ett långt pärlhalsband). Posta fler!!

 2. Måste lägga till Back in the USSR också. Bra Chuck Berry- och Beach Boys- blinkning, men också ett rasande intelligent solo av Paul, det där andra solot (det är väl han som spelar det andra, medan George spelar det första ”typiska” George-solot?).
  http://www.youtube.com/watch?v=PxyISsA0Oh0

 3. Äkta kulturgärning – det tackar vi för. Nämnde jag ”tidlös musik”? Jag säger tidlös och av högsta klass. Min dotter som är född på nittiotalet tycker att det mesta i musikväg är skräp om man ställer det mot ”Beatlarna”.

 4. Jeff Healey´s version är inte så puckelryggig den heller. Udda spelstil om man så säger. Tyvärr bortgången alltför tidigt.
  https://www.youtube.com/watch?v=-j3-EXejYao
  DVD´n ifråga är bra rakt igenom. Rekommenderas varmt.

  Tommy Emmanuel och Jake Shimabukuro är skapliga de också. Fast ännu mer annorlunda..
  https://www.youtube.com/watch?v=wnJfo74Y4rQ
  Jag har f.ö. köpt pilett till Tommy E´s konsert i Malmö nästa år… I´m a Lucky Sod!

  Jag gillar TE! Han får mig att slå upp ett glas vin och titta storögt – för att sen med ett stort leende greppa gitarren och strax börja plinka, illa och ynkligt som jag pläga.. 😀

  • Tack! Funderade på att ha med Healeys version men tyckte jag skulle begränsa mig lite så det är bra att du fick med den, vad gäller Shimabukuro och TE är det ju lysande – tack för den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *