Hård dom mot dom & Thin Lizzy

Dom i Köln

Dom i Köln

”Dom säger att…”, ” det är dom på huvudkontoret…”… Ursäkta att vi domderar lite men vaddå ”dom”? Fördömda vare dom som pratar om dom så länge dom inte menar en dom i Köln, en domherre, en champagne-Dom eller en dom i domstolen för det är dit de ska, alla dom som säger dom i största allmänhet, till domstolen, och där ska dom dömas som dom domskallar dom är, och om dom, vilket ligger i sakens natur, inte kan precisera exakt vilka ”dom” dom avsåg ska straffet bli extra hårt, som stodo vi inför domedagen. Klassiker.

4 svar på ”Hård dom mot dom & Thin Lizzy

  1. Gäller framförallt de, som skriver dom i både subjektiva och objektiva sammanhang samt givetvis även de stackare, som i snedvridet övernit skriver dem, när de avses.

    • Så sant som det är sagt! Fast här avsåg jag i första hand alla som säger saker som ”Dom säger att det ska bli regn” och ”Ja, dom säger det” utan att precisera vem/vilka/vad dessa/denna/detta ”dom” är. Nästan lika irriterande som ”Dem kom hem sent.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *