Rädda Les Lauzeraies Tavel! & Brigitte

Ända sedan lanseringen för fyra år sedan har Les Lauzeraies Tavel, nr 2724, 109 kr, hamnat på pallen när Sveriges vinjournalister utsett årets bästa viner. En bedrift som inget annat vin klarat av. I år kom det tvåa (igår). Redan före den här utmärkelsen har Les Lauzeraies visat framfötterna i år genom att öka sin försäljning. Likväl riskerar vinet avlistning nästa år – Les Lauzeraies, höstsom ett resultat av hur Systembolagets nya sortimentsmodell fungerar. Kan man då inget göra? Inte mycket, men om till exempel vinifierats alla HR:ar beställer och köper en flaska var före Julafton räcker det sannolikt för att produkten ska överleva i åtminstone några butiker och därmed ha kvar fotfästet 2015, vilket i sin tur är grunden för att det ska kunna finnas i en butik nära dig när vårvärmen smyger sig på. Ni som läser vinifierat trots att ni är trögfattade eller helnykterister och i förekommande fall bådeoch har inget förstått, men ni andra sitter väl redan och knappar in er beställning, gissar er utsände skyddsängel i de avlistningshotade finvinernas lugubra källarvalv.

I Frankrike lyssnar alla just nu på A bouche que veux-tu.

4 svar på ”Rädda Les Lauzeraies Tavel! & Brigitte

  1. Hallå Mäster Lars! Det är verkligen ingen uppoffring att, trots att det sörnorrländska landskapet utanför mitt fönster täcks av nyfallen snö och en isig sol kisar bak’ ljusgrå, silverkantade moln – vilket för tankarna i riktning mot yppiga portviner och utomvärldsligt förandligade madeiror från det förrförra seklet – att TROTS detta lyfta luren, slå numret till Ljusdals Systembutik och beställa en sexpack Les Lauzeraies till kommande sommars långa, lata seneftermiddagar.

    • Montanus! Stort tack för denna din insats för det goda Vinsverige! För övrigt låter mumsigt maffig madeira och potent porlande port inte alls fel på något vis…

  2. Uppdraget utfört utan större offerkänsla. Kan dock inte sparas till nästa sommar utan till kvällens laxmousse.

    • Helt rätt! Varför spara det du kan dricka idag? Det skapar dessutom utrymme för fler buteljer före…

      Laxmousse låter f ö som ett bra ackompanjemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *