Lätt svavelosande generationsmöte eller När en spoling undgick Den stora förnedringen med en hårsmån

Var runt på lite näringsställen i Sverige i samband med Jul och Nyår. I Stockholm hände det sig att vi i vårt sällskap beställde in ett naturvin från Anjou. Hustrun som fick vinet blint i sitt glas utbrast genast ”Nej, det här tänker inte jag dricka, smakar som ett naturvin som gått vilse!”. När Hustrun är på det där humöret är det bäst att göra henne till viljes. Således kallade er utsände i storstadsdjungelns självutnämnda händelsecentrum på den trevlige sommelieren och förklarade att ”damen här måste genast ha lite svavel och gärna i bubblande form”. Inga problem, däremot började den unge mannen tala om naturvin och mitt i allt det där undslapp han sig, medan han tittade på Hustrun, ”det är en generationsfråga”. Hustrun, som inte alls är lik den man hon fått på sitt livs lott för sina synders skull, log då bara ett snett leende istället för att spydigt och sågande säga som det var, att hon var medtillverkare och provade osvavlat vin redan då den lika osnutne som patetiska slyngeln låg i sin kuvös och att problemet här i hennes näsa var att vinet inte hade en tillstymmelse till druvkaraktär och att det drogs med en obehagligt odefinierbar doft, ungefär som när man går runt med en hundbaja under skon. För egen del noterade jag att allt går runt i den eviga cirkeln och att det enda som egentligen hänt avseende vin de senaste hundra åren är, typ, Peynauds renlighetstankar och Nya världens arbetsmetoder som startar med en marknadsundersökning istället för att lära folk vad de ska tycka om. Generationsmusik samt i original.The Who

2 svar på ”Lätt svavelosande generationsmöte eller När en spoling undgick Den stora förnedringen med en hårsmån

  1. Tur att inte din fru får följa med på ditt/dina jobb/arbeten. Det finns risk för att hon ”tar över” och får/försöker ”ersätta” dig eftersom du säkert ”lärt” henne ”allt” och att hennes ”näsa” (som så många kvinnors) ev. kan ”överglänsa” din (huuva). Ge henne ”säkra” kort vid restaurant-besök så att inte en ”olycka” händer (att hon ”senare” ersätter dig som vinmakare). Kom ihåg; Vi ”grabbar” måste hålla ihop, annars slår sig din fru ihop med Clotilde och andra ”superstars”! And by the way: The WHO is so…. great.

    • Hustrun är skrämmande bra provare, på gränsen till vad äktenskapet klarar av… Och The Who är fantastiska och utvecklade rockmusiken mer än vad de flesta tror, tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *