Förbud mot att sälja falsk marängsviss! & merengue

Så här enkelt förhåller det sig: Grädde, maränger och chokladsås är hovdessert; glass, maränger och chokladsås, eventuellt kompletterade med lite bananskivor, är marängsviss – även kallad marängsuisse och merenguesuisse. Vad var och en bör veta, och i synnerhet restauratörer, är att det borde vara straffbart att sälja hovdessert som marängsviss ity den intet ont anande gästen utsätts då för besvikelsen att få en falsk marängsviss, även kallad hovdessert, utan den helt avgörande vaniljglassen. Nu hävdar en del som inte har koll på läget, att hovdessert och marängsviss är samma sak och att den kan göras med eller utan glass eller rent av med mandelflarn och bär och visst kan man göra en hovdessert på de där vulgära visen, men aldrig en marängsviss. Efter att ha, på en näringsinrättning i Stockholm, nesligen lurats äta hovdessert istället för marängsviss med påföljande nedstämdhet och de magsmärtor som vispgrädde i överdrivna mängder kan medföra, kräver nu vinifierat ett omedelbart förbud mot falsk marängsviss! Merengue. Hola

4 svar på ”Förbud mot att sälja falsk marängsviss! & merengue

 1. Delar såklart uppfattningen att denna falska marknadsföring omedelbart skall förbjudas men, en undran… Hur vet Vinifierats utsände i restaurangträskets mörka hålor skillnad på nämnda desserter, mig veterligen finns ingen av dem i ”snabbpåsutförande”

  • Se där en affärsidé, marängsviss på påse!

   Nog av, till saken: Glöm inte att vinifierat startat en ny karriär som bloggkock och kökscoach (se tidigare inlägg om att steka ägg och att tillreda påsrisotto) med målet att bli TV-kock, i detta ligger såklart en hel del förkovransslit, som att fråga ut äldre mentorer om vad som är vad. Inte heller att förglömma är vinifierats tämligen omfattande erfarenhet av att äta glass i alla dess former.

   • Bra
    Gillar särskilt det där med ”förkovransslit”
    Tänkte inte på det där med spetskunskap i glassätning, ber om ursäkt för det.

    • Ursäkten accepterad och avseende förkovransslitet var jag en hårsmån från att bränna en kartongpizza igår – rapport kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *