Viktigt välja rätt rosé i mars

Mars, och i förekommande fall april och maj, är månaden/erna då man säljer ut de roséviner som blev över från förra året. Normalt vill alla ha nya årgången på banan så snart som möjligt, men det låter sig inte alltid göras. Det gamla måste bort först. För dig som konsument gäller det då att veta hur du ska välja för att inte förlora fräschör och frukt ochLauzeraies i sommarskrud köpa på dig Svarte Petter istället för ett gott vin. Som tur är finns vinifierat där för att hjälpa till. Framförallt ska du undvika de roséviner som är två år gamla och bland ettåringarna måste du satsa på vinerna som har med sig ett mått av lagrings- och i bästa fall utvecklingspotential från vinkällaren. Det sistnämnda innebär att alla roséer med lite vek struktur och tunt fruktuttryck befinner sig i farozonen. Det behöver inte vara så att de är trötta, men risken är överhängande. Säkrare kort är mer matorienterade viner med kraft och pondus. Det kan vara en cabernet-baserad rosé från Bordeaux och ändå hellre en Tavel. vinifierat tipsar er som vill ha ett pålitligt rosévin i mars och april om ”LL Tavel” eller Les Lauzeraies Tavel, nr 2714, 109 kr. Bra ifjol, ändå bättre i år då frukten lagt sig något. PS tänk också på att den nya årgången, i det här fallet 2014, av seriösa producenter (på norra halvklotet) buteljeras först i februari, vilket innebär att vinet inte är fullt ut i form förrän fram i maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *