Mysteriet med de försvunna tofflorna

Som HR:en vet försvinner det saker i huset där er utsände i de oförklarliga gåtornas lugubra och otydliga värld bor, men frågan är om något försvinnande varit mer oförklarligt, obegripligt och mystiskt än det som nu hänt, då den tidigare i meningen nämndes tofflor försvunnit. Gått upp i rök. Vaporerat eller vaporerats. Blivit ett med intet. Putsats väck. Kommit bort på livets väg. Gått ur tiden. Hamnat på avvägar i det osynligas svårtydbara värld. Droppat av till intighetens flod och gått förlorad, drunknat, i detsammas hav. Gått åt väst. Förlorat sig i ett osynligt, tyst och doftlöst tomrum av intighet där varken syn-, doft- eller andra intryck göre sig besvär. Ja, tofflorna är helt enkelt borta.IMG_0010Eller vad som nu kan ha hänt. Ingen vet. Inte Hustrun. Inte hundarna. Inte hundvakten. Det som gör det extra mystiskt är att Tofflornas herre var ensam hemma då tofflorna försvann ut ur denna sinnevärlden. Eller, vänta, hundarna! Medan Hustrun kunde misstänkas för att kasta tofflorna på grund av dess med tiden allt tydligare intryck av fötter som tryckts in i dem, är det mer än en förflugen tank att hundarna skulle kunna få för sig att tofflorna var oemotståndliga av samma skäl. Med tanke på dvärgtaxens dragning till svinhuvuden och annat dött i naturen faller misstankens skugga främst på denne. Frågan är emellertid hur man nu går vidare? Kan möjligen någon HR hjälpa till med det: hur får man en tax att inte bara visa var hen grävt ner Husses tofflor utan också lämna tillbaka dem i otuggat skick?

Natalie Cole.

6 svar på ”Mysteriet med de försvunna tofflorna

 1. Låter som ”Mission impossible – the dwarftax”. Det är snart jul, ett par nya tofflor istället för ännu en slips.

 2. ”..If you take a walk, I’ll tax your feet..” /Taxman

  Om det är taxen som är den huvudmisstänkte ansluter jag mig till den armé av kommentatorer vilka anser frågan komplett olöslig. Taxar golar inte.

  Schysst röst den där bönan Cole har. Fast det är väl gener antar jag. 🙂

  Klipp från filmen ”Lightning In A Bottle”
  https://www.youtube.com/watch?v=AFDlphDKuXQ

  Köprekommendation utfärdas. Starkt!
  https://www.youtube.com/watch?v=D7aD2s8Wvb0

  Bara första låten är värd hela priset på DvD´n. Miss Kidjo har pipa hon också!

  Trefvlig Helg!

  • Nej, taxar golar icke och taxen i fråga verkar helt ointresserad av att vidta någon åtgärd överhuvudtaget då man genom att hålla fram en fot och beordra ”sök” försöker få honom att ställa till rätta det som fel blivit… Stort tack för välfunna länkar, tröstar mig med dessa!

 3. ”Var fan är mina tofflor?” är ju Higgins tillagda slutreplik i filmatiseringen av Shaws Pygmalion. Gillades inte av Shaw – som kanske hade din erfarenhet och uppfattade det som en pik…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *