Les Milles Colonnes, Draguignan

IMG_1957-2Den som inte har något bättre för sig kan alltid fråga sig själv varför i hela fridens namn den skulle hamna i Draguignan en dag och om så vore, varför skulle den då nödvändigtvis äta där? Tja, kanske därför att i Draguignan kan personen ifråga bevista Frankrikes tredje äldsta café. Startat redan på 1700-talet och namnet till trots ett brasserie sedan början av 1800-talet. Ordet café, som fortfarande fanns med i namnet ända in på 1900-talet, har sedermera ersatts av ”brasserie”, varför namnet ordagrant idag lyder ”Brasserie Les Milles Colonnes”. Den här lilla och av atmosfär överfulla krogen hittar du i de lite äldre delarna av Draguignan, ett stenkast från den öppna marknadsplatsen och saluhallen. Bra brasserie-käk, trevlig service från personal i traditionell svart-vit klädsel, inte sällan musikunderhållning. Kort sagt ett tips att använda sig av.IMG_1958Fransk populärmusik!

2 svar på ”Les Milles Colonnes, Draguignan

 1. Monsieur!
  Jag blir VARM i hjärtat av att se den förnämliga konstutsmyckningen på väggen! För ett otränat öga kanske det ser ut som en reklamaffisch. Men för oss som kallar oss Citroënister är det väldigt nära ren Gudomlighet.

  Tack, Hr Torstenson, för en fantomstart på en annars högst ordinär vecka!

  Joie de vivre!!!
  Allons enfants!!!
  Vive le Citroën!!!

  Javisst ja. Trevligt schapp . 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *