Montagnymumma

Skrev i samband med skörden 2014 om att Françoise Feuillat-Juillot gick i taket av lycka över sin inte närmast utan alltigenom perfekta årgång (läs här). Er utsände i de översvallande vinmakarna vidlyftiga värld fylld av pinsamma glädjeskutt och andra osofistikerade rus av lycka var inne på samma spår: 2014 var på många håll i Frankrike unikt för vitvinerna. Samtidigt ställer ett sådant år stora krav på vinmakaren: ve den som inte levererar seklets vin! Françoise, hon lever upp till de högt ställda förväntningar, kan vi konstatera nu när det är dags att i Sverige lansera årgången 2014 av Montagny 1 er Cru ”Les Coères”. Finns inte så mycket mer att tillägga. Upplev vinet istället. Ett fynd för sina i sammanhanget fjuttiga 169 kr: Montagny Premier Cru ”Les Coères” 2014, nr 2812. I en butik nära dig (och i ett beställningssortiment i din dator) gissningsvis nästa vecka (i skrivande stund finns några flaskor från 2013 kvar i butikerna).IMG_1291

Klassiker med Jeff Beck.

7 svar på ”Montagnymumma

    • Hej Björn
     Systembolaget publicerar uppdaterad karaktäristik och årgång i butikerna och på webben 10 veckor efter inkomna årgångsprover. I det här fallet provades den nya årgången av SB i början av januari (13 januari fick vi beskedet) och därför kommer det att ändra i mitten av mars. Alltid lite svårt att beräkna exakt när det kommer att ske och därmed kan det bli lite förskjutningar i samband årgångsbyten. Däremot är det så att det vi nu levererar ut till butikerna är årgång 2014. Med vänlig hälsning,
     Terrific

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *