Ögonblicket då marken öppnar sig

Du stannar till hos din gamla, kära mor på väg ut på en långresa. Du plockar fram en påse smådgodis som du lagrat närmare två år för att uppnå rätt konsistens och smak på godbitarna, särskilt vingummina och geléhallonen. Du häller upp godiset i en skål och bjuder frikostigt din gamla mor. Hon rotar runt med fingrarna, plockar upp en synnerligen god godbit och börjar smaska. Aningen störd över detta rättframma sätt att välja godbitar ur godisskålen gör du likadant. Så sitter ni där och smaskar en stund, tills din gamla mor på nytt greppar skålen och börjar rota runt för att strax plocka upp ytterligare en väl utvald bit. I syfte att eliminera risken att komma på efterkälken gör du då likadant och medan du sitter där med fingrarna i skålen och letar efter ett svart vingummi hör du din gamla, kära mor lite förstrött säga ”Ja, jag har diarré, jag hoppas du inte får det”.Fatboy Slim The Rockafeller SkankFatboy Slim!

2 svar på ”Ögonblicket då marken öppnar sig

 1. Oerhört rutinerad mamma du har. Vet vilka dräpande kommentarer som skall fällas för att kunna smaska på godbitarna själv.

  Du, jag har precis varit i Tjeckien och vandrat samt druckit sekt och överraskande bra viner. Varför är det så svårt att hitta viner i SB:s sortiment från till exempel Serbien, Montenegro och andra mer anonyma vinländer, för viner producerar dem?

  Tänk den dagen Bassett säljer vingummi i stora förpackningar med enbart dem svarta godbitarna, då kommer jag att köpa aktier i bolaget.

  Hoppas att din mamma bara körde finter med dig.

  • Huruvida mamsen fintade eller inte vet jag egentligen inte, men jag klarade mig så att säga…

   Frågan om länderna du nämner ska ställas till Systembolaget, men jag gissar att det är lite av moment 22. Efterfrågan är liten och därför tar SB inte in vinerna, och omvänt kanske efterfrågan är liten därför att SB inte tar in be viner därifrån? Lite som med Bulgarien som fastnat i fällan att vara ett land som bara kan sälja superbilliga skräpviner till Sverige. I viss mån inverkar väl härn också att SB vanligen efterfrågar stora volymer så snart priset kommer ner lite, då elimineras alla mindre producenter. En lösning på det sista vore om SB i viss mån arbetade med regionala sortiment. På så vis skulle mindre volymer kunna efterfrågas varmed dörren skulle öppnas för mindre producenter.

   Och ja! Når får vi vingummipåsar med blott svarta årgångsgummin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *