Kronos väv lanseras idag!

Idag lanseras romanen Kronos väv officiellt och det är en självklarhet att var sann HR införskaffar minst ett exemplar av boken och, oavsett om hen läser boken eller ej, talar väl om den samt rekommenderar den till envar. Er utsände bland de för sina sjuka mostrar bedjandes desperadoar och deras värld av välsmort munläder och air av övergivenhet  utgår vidare från att var HR ger bort minst ett exemplar av Kronos väv i julklapp eller på annat vis och att det exemplaret är ett annat än det i första satsen nämnda.IMG_2095Vi påminner om att Kronos väv är Lars Torstensons fjärde roman och att den utkommer efter en lång tids väntan sedan förra romanen, Skördeoffer. En väntan som fyllts ut av ett par vinböcker och en humordriven kokbok, samtliga utgivna i Sverige och Danmark, samt en bloggbok och en novellsamling (tillsammans med Bernt Danielsson). Så här lät det i pressreleasen, när den skickades ut härförleden:IMG_2093”Det går att läsa Kronos väv som en allegori över mänskligheten, som sitter fast i tidens garn, dömd att upprepa sig själv och till att begå nya bestialiteter mot sig själv. Eller så går det att läsa boken som vilken berättelse som helst. Oavsett vilket kommer läsaren att få bekanta sig med ett färgstarkt och omfattande persongalleri.

Historiska personer och händelser och vad som kanske är påhitt går in i vartannat. Världens bästa människoköttskock, den forne diktatorn Idi Amin och rugbyspelaren Jonny Wilkinson är några av dem som dyker upp på marknadsplatsen i den sydfranska staden Draguignan. Där möter de historiska personer som anarkisten Gabrielle Lisette Lamothe, konstärinnan Jeanette Douney, Napoleon Bonaparte och motståndsmannen George Cisson.

Lars Torstenson debuterade 1986 med romanen ”Anakolut”. Sedan dess har han skrivit drygt dussinet böcker, utgivna i Sverige och Danmark. ”Kronos väv” är hans fjärde roman. Författaren bor sedan 1988 i Frankrike, där han är verksam som författare och konsulterande vinmakare med världen som arbetsfält. En anekdot är att han bland annat utsetts till Vigneron de l’année av det ansedda mat- och vinmagasinet GaultMillau.”IMG_2092Boken finns att köpa i välsorterade bokhandlar – finns den inte hemma går det bra att beställa den, isbnnr 978-91-88257-67-3, Vulkan – eller via nätbokhandlar som Bokus, cdon, Adlibris och Snaplit.

Musik ur boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *