Nej!

-God dag.

-God dag.

-Ni ser inte kry ut.

-Nej, jag…

-Jaså, så ni mår bra?

-Nej, jag…

-Så ni mår alltså dåligt. Varför sa ni inte det då? Är ni dum?

-Nej!

-Så klart! Hade ni varit dum hade ni knappast svarat nej.

-Nej.

-Så ni menar att svaret nej kan tas som ett tecken på intelligens?

-Nej, det m…

-Är det kanske det som skiljer människan från djuren, att vi kan svara nej?

-Nej, ni…

-Men då kanske ni skulle fundera över vad ni säger. Ni säger ju nej hela tiden!

-Nej, det…

-Jo, det gör ni!

– Nej, det…

-Jo!

-Nej!

-Vad sa ni nyss då? Vad säger ni hela tiden? Om inte nej?

-Nej, inte…

-Ni är med råge den dummaste person jag träffat på på år och dag. A dieu med er!

-Adjö.

6 svar på ”Nej!

 1. God fortsättning!

  Jag är inte mycket för att avlägga nyårslöften men 2017 skall bli året som jag dricker mer sherry.

  Har alltid en flaska Smith Woodhouse hemma men livskamraten dricker inte sherry och eventuella gäster går inte heller ner i spagat när drycken erbjuds. Alltså blir det inte många droppar som avlägsnas under året.

  Nu skall jag tänka mer på mig själv (som om jag inte gjorde det ändå i familjens dryckesval?) och avnjuta mer sherry.

  Inhandlade Merito Cream och den kommer att ersätta SW som hemmets givna sherry. Knäckigheten var bedövande vacker.

  Nu till något allvarligare som bloggen borde avhandla. Hur långt in på det nya året kan man framföra ”god fortsättning”?

  Att ingen har doktorerat i detta förvånar mig.

  • Kul att du kämpar för sherryns rätt i samhället! Vi som tillhör fåtalet som förstått sherryns storhet får inte ge upp, utan oförtrutet fortsätta sjunga dess väl så snart tillfälle ges! (Och visst är Merito Cream en riktig goding…)

   Avseende den viktiga frågan om hur långt in på det nya året man kan utbrista ”god fortsättning” utan att bryta mot konvenansens dunkla regelverk eller trampa folk på tårna av andra skäl, kan vi inte annat än hålla med om vikten av att detta utreds. Däremot är vi själva inte särskilt väl skickade att delta i den debatten då vi efter snart 30 år i frankernas land tagit till oss frankernas käcka sed att önska ”god fortsättning”, eller ”Bonne Année et Meilleur Voeux” som det heter på frankernas gutturala språk, minst hela januari ut och gärna också en bra bit in i februari eller rent av, här talar vi god fortsättning-önskarnas hårda kärntrupp, då man ses första gången det nya året, vilket kan vara så sent som till Jul, alltså snudd på ett år efter det att det nya året trätt i kraft. Låt vara att det sistnämnda ses med viss skepsis också här i det annars beträffande sena god fortsättning-önskningar toleranta land.

   Med andra ord menar vi att man kan önska god fortsättning åtminstone januari ut.

    • Det här börjar bli intressant. Med grekiskt påbrå är jag nog inte heller lämplig att ta på mig doktorshatten.

     Detta balkanfolk har en benägenhet att ständigt önska varandra god dag, god vecka osv.

     Ponera att man har ett sällskap som man av någon underlig anledning bara träffar vid nyårsskiftet är det alltså helt legalt att önska dem god fortsättning 31 december om sällskapet har lämnat tillställning innan klockan har slagit 24.00 vid förra tillfället.

     Nästa investering blir Pedro Ximenez.

     Idag hämtade jag ut två flaskor Brunello di Montalcino. Är ingen fan av italienska viner men 2017 skall som sagt rubba många berg.

     Däremot fick jag inte hem min flaska Perez Cruz LE Cot, är den slut?

     God onsdag, i sann grekisk hälsningsanda

     • ”Ponera att man har ett sällskap som man av någon underlig anledning bara träffar vid nyårsskiftet är det alltså helt legalt att önska dem god fortsättning 31 december om sällskapet har lämnat tillställning innan klockan har slagit 24.00 vid förra tillfället.”

      Såvitt jag förstår är det så, och det gäller också då sällskapet lämnat tillställningen efter 24.00 förutsatt att man inte önskat detsamma God fortsättning innan det avgått (vi måste utgå frn att det inte är ohyfsat att inte önska God fortsättning på själva nyårsnatten då man, ju, vanligtvis önskar Gott Nytt År).

      Pedro Ximenez är (nästan) alltid en höjdare – f ö ingår en rejäl slatt äkta PX i Merito Cream (hemligheten bakom dess härliga karaktär).

      Bollar frågan om PC Cot vidare till Terrific Wines… vet dock att husets utmärkta Cabernet Franc finns att beställa.

      Avslutar så som jag lärt mig att man ofta säger hej då i Ukraina, vilket kunde kännas… konstigt… de gånger jag blev avsläppt på flygplatsen: Lycka till!

 2. God fortsättning!
  Perez Cruz Limited Edition Cot är mycket riktigt slut och ska enligt uppgift vara bortplockad från Systembolagets hemsida. Antar dock att du Marcus hann lägga din beställning innan vi gjorde så. Det är inte helt klart när den kan tänkas komma in igen men det kommer nog att dröja en bra bit in på nya året i så fall. Instämmer dock i rekommendationen att prova den utmärkta Limited Edition Cabernet Franc istället.
  Med vänlig hälsning,
  Terrific

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *