Urrankan och andra ankor

Frågan är om dagens text häromdagen, alltså den om urrankan, var en tidningsanka, rent av en med vett och vilje fabricerad sådan. Å andra sidan är det inte lätt att veta vad för slags anka det var. Det finns ju så många ankor. Till exempel banka, hanka, panka och tanka, och blanka, planka och svanka. Ett helt zoo, eller i vart fall en hel ankdamm vad det verkar. Och vid sidan om ankorna finns det änder. Ränder, tänder, bänder, sänder och händer. Till exempel. Och stränder, bränder och boländer. Sist men inte minst: oavsett anka eller and, går det att få den svanenmärkt?Vi lyssnar på Tsvetanka & hennes vänner.

5 svar på ”Urrankan och andra ankor

  1. Okej. Sanningen. Urrankan är en anka som har sitt ursprung i Loch Urr i Skottland (lat. Anas urri), där den fortsatt är vanligt förekommande (liksom utmed floden Urr). Annars är den idag mer vanligt förekommande i British Columbia i Kanada, där den närmast är att betrakta som samma sorts plåga som de ständigt förorenande kandagässen i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *