Château Marguï starstruck

Importfirman er utsände i de ständigt efter vingraalen sökande kvalitetsimportörernas bräckliga vardag fylld av umbäranden och tillkortakommanden och ett och annat lyckligt utrop samarbetar med har på kort tid ofrivilligt kommit att hamna jämsides med ett par kändis(ars)viner.

1.Game of Thrones. Ett faktiskt riktigt hyggligt vin som bara har ett fel och det är etiketten, å andra sidan lär väldans många uppskatta just det felet ungefär som förälskade ser förbi och rent av älskar sneda näsor och odrägliga ticks. (Kommer till Sverige om någon vecka och lanseras i BS och på krogen, tillverkas på uppdrag av HBO av en befintlig samarbetspartner i amerikat.)

2.Sverigebekanta Château Marguï, de senaste årens med rätta mest hajpade Provence-producent, har sålts till George Lucas Skywalker Vineyards. Enligt Philippe Guillanton och Elodie Morel på Château Marguï innebär detta egentligen inga större förändringar. I alla fall inte när vi talar om vinet som också fortsättningsvis ska vara ett ekologiskt, personligt vin tillverkat utan köpejäst och processhjälpmedel samt med minimala tillsatser av svavel (ja, det där låter som en flört med dem som söker slikt oavsett kvalitet, men här är det mer ett konstaterande att det är så här vinet görs, skälet till att importören, på ovan nämnde utsändes inrådan, har det i sin portfölj är att det är bra).

Fast i övrigt blir det så klart en del förändringar. Kapital kommer till. Andra idéer följer med. Möjligheter skapas. Enligt dagens mer fasta planer kommer vinodlingen utökas och källaren totalrenoveras, planer mindre huggna i sten än de nyss nämnda talar om ett lyxhotell i det gamla slottet. Nåja, viktigast är att vinet behåller sin personlighet – och kanske får vi snart se en ny årgång i Sverige snart? Rödtjutet från 2015, på tank och fat idag, är inget annat än sensationellt bra, även för att vara Marguï. OBS! okänsliga drickare varnas dock, här gäller finess, personlighet, balans… och stjärnglans (och, förtydligande för okänsliga läsare, vi talar då om vinet och inte den nye ägaren).

John Williams (och på bilden ser vi Elodie Morel på Château Marguï).

2cellos.

4 svar på ”Château Marguï starstruck

  1. Enligt uppgift från vanligtvis välunderrättade källor är det med intill visshet gränsande sannolikhet så att Game of Thrones-vinerna försenats över Atlanten och att de båda vinerna därför kommer släppas någon vecka senare än planerat, således snarare den elfte än den fjärde juli. När Château Marguï eventuellt ånyo släpps i Sverige står skrivet i stjärnorna.

    https://www.systembolaget.se/sok-dryck/?searchquery=game%20of%20thrones

  2. Jan Myrdal recenserade en del viner, han är i sig ett varumärke men hur är vinerna ut som bär de tänkta etiketterna med Socialdemokratisk storhet, Folkpartiets resning eller miljöpartiets äppelvinäger, kanske en ny marknad för suputer är de.

  3. Vackert cellospel! (får mig att ånyo vilja ta upp min ungdoms cellokarriär men den drömmen får leva vidare som en dröm tills vidare)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *