Förbud mot matlagningskurser och krångelrisotto!

Nyligen bjöds er utsände i dagdrivarnas meningslösa och nonsensfyllda vardag in till en matlagningskurs för folk utan eget liv. Ganska snart visade det sig att hela tillställningen, som väntat, var ett lurendrejeri. En liten grupp naiva människor, er utsände inräknad, placerades ut vid ett antal köksbänkar och där förväntades de göra en risotto. Något som visade sig ta timmar och vara oerhört tillkrånglat. Då den ovan nämnde utsände är en god människa och en hjälpare i nöden tog han sig för att upplysa den uppenbarligen i skriande behov av utbildning varande kockslyngeln tillika ”kursledaren” om att det finns någon som heter Uncle Ben och att han säljer påsar som det bara tar minuter att göra risotto av. Det fick tyst på den självgode charlatanen.

Vill passa på att kräva förbud mot matlagningskurser, detta ett det moderna samhällets gissel och värsta sortens lurendrejeri fullt i klass med irländska asfaltskokare.

Köksjazz. Freak Kitchen.

7 svar på ”Förbud mot matlagningskurser och krångelrisotto!

 1. Ja och nej.
  Matlagningskurser är ett otyg.

  Men Uncle Ben är minst sagt nekulturny!
  Fruktansvärt. Borde förbjudas.

  En riktig risotto med italienskt risottos tar inte mer än 20 minuter att laga,
  utan både matlagningskurser och Farbror Ben.

  Så det så.

 2. Asså, jag är lantis och kan behöva lite utbildning. Irländska asfaltkokare, varför dissar man dessa? Jag tänker på Gary Moore, Rory Gallagher, Phil Lynott. Förvisso inte asfaltkokare men irländare av Guds nåde. Finns det öht irländska asfaltkokare??

  • Ja, de irländska asfaltskokarna, eller iallafall asfaltsläggarna och takläggarna mm, åker runt och lurar folk. Vad gäller Moore, Gallagher och Lynnot är det som musik i örat att bara höra dessa makalösa irländares namn.

  • Jo. Den beska sanningen är att ris och risotto är Djävulens påfund och att de finns där för att fördystra kockens vardag. Inte ens Uncle Ben kan göra något åt det. Däremot är Uncle Ben ett klart mindre tillkrånglat alternativ är den där kursledaren, vilken vi inte med självklarhet kan utesluta är Hin Håle själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *