Ian McEwan: Amsterdam

Vissa berättare har inte så mycket att berätta, ändå mindre att säga. Men de vet hur de ska sätta ihop och förpacka texten. Andra är så bra på att berätta att de inte behöver måla med vare sig breda penseldrag eller in i minsta detalj. Och de har något att berätta, kanske till och något att säga. Ian McEwan har berättelser att berätta, och han gör det väldigt bra. ”Amsterdam” är en lagom lång liten bok som innehåller mer än majoriteten av samtidens tegelstenar. Kort sagt en väl berättad, smart berättelse. Rekommenderas.

Holland musicerar! Holland igen*! *Joop van Nimwegen excellerar å det grövsta och samtidens villbliare tappade både hakan och plektrumet.

4 svar på ”Ian McEwan: Amsterdam

 1. Vi tog inte champagnen den här helgen utan jag halade fram en chablis från C. Davenne. Det har säkert sagts många gånger tidigare men kan gott upprepas igen, makalöst elegant och sanslöst gott.

  Nu har vi dock ”snikat” och bunkrat på oss ganska många premier cru. Frågan är om jag får så mycket mer vin för pengarna av grand cru. Jag menar, premier cru:n är ju redan otroligt välgjord.

  • Ja, Clotildes Chablis (er) är verkligen fantastiskt bra. År efter år sätter hon dem precis på kornet. Inte många som klarar det.

   Jag tycker alla hennes chabliser är bra i sin klass, och det är klart att ju högre du går i pris desto större måste upplevelsen bli. Kan nog rent generellt hålla med om att det oftast är bättre att köpa två Chablis Premier Cru än en Chablis Grand Cru, och då inte minst i Clotildes fall med tanke på hur välgjorda hennes Premier Cru är.

 2. Dumt att bryta invanda mönster så njuter vidare av Premier Cru. Egentligen har det ingen betydelse men det är ändå väldigt tillfredsställande att det är en vinmakerska bakom mästerverket.

  Har letat hemma men faktum är att Abraxas är helt slut.
  Tog dig och TW på ordet och beställde hem en Menger Krug istället.

  Champagnen tar vi nog nästa helg. Börsen tillåter inte att jag dricker vin för dryga tusenlappen varje helg.

  • Det finns två aber med vin. Det ena är att det kostar pengar så man inte kan dricka så mycket man vill. Det andra är att det innehåller alkohol så man inte kan dricka så mycket man vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *