Vinets Dag: töntvinrebellförbud!

Som varandes vinmakare, och en gång i tiden en ung sådan med viss framgång, måste er utsände i de narcissistiska kretsarna av de mer töntiga än självinsiktsfulla vinmakarna få säga att det är oerhört töntigt med unga vinmakare i synnerhet och vinfolk i allmänhet som försöker vara coola, och det gäller unga som gamla.

Mindre töntig

Det finns överhuvudtaget inget cool över en vinmakare, en vinbonde, en sommelier eller en vinhandlare. Det ligger i sakens natur att vi är töntiga. Allihop. Gudskelov är jag författare också, det är på en skala i helvetet lite mindre töntigt; det gör mig lite mindre töntig än alla andra i vinvärlden, med undantag för annat vinfolk med vettiga bisysslor (och vi talar då inte om att skriva vinspalter, -bloggar eller -böcker: att skriva vinböcker och -bloggar är det enda som är töntigare än att vara ”winegeek”).

Handuppräckning

Alltså, de försöker med tatueringarna, coola poser och vad de måste uppfatta som tuffa namn på sina intresseföreningar som ”Outsiders” och ”Grenachistas” och de talar om ”revolution” och ”rebeller” och är hur töntiga och välartade och välanpassade som helst. Om revolutionen kommer en dag så lär det inte vara vinmakarna som går i främsta ledet och vinnördarna som står på barrikaderna, och det är ytterst sällan sommeliergillena går samman för att ge sig ut på stan för att slåss om nätterna, och vinhandlarna, ja, de satt nog allihop längst fram i klassrummet och räckte upp handen så snart läraren tittade på dem.

Förbud!

Här har vi för en gångs skull ett förbud som hela världen, med undantag för ett gäng töntar och deras ändå töntigare följare, skriver under på: Förbud mot töntcoola vinrebeller i allmänhet och töntrebellvinmakare i synnerhet. I sammanhanget vore det dessutom en välgärning om vinbloggar förbjöds utan prut och pardon. Det är ju mest trams i alla fall.

Rebeller & revolution!

5 svar på ”Vinets Dag: töntvinrebellförbud!

  1. ”Vinrebeller”! ”Grenachistas”! ”Viiinbloggare”! Lappri!
    Snorhyvlar som icke veta ett dyft om Livets hårda skola! Som icke ha sovit skaföttes med Lidande. Som icke känna till ens tolv takter blues. Själv tog jag mina första osäkra steg på Vinets Väg i sällskap med Kalimotxo eller som mina balkanvänner ibland kallar det, bambus. Här kan vi verkligen tala om gommens utveckling på en resa längs Via Dolorosa. Från ax till limpa, så att säga.

    Jag blev faktiskt så upplyft av Hr Skriftställarens föreslagna förbud att jag sällade mig till högvälborne Axel von Fersens banemän, skanderande ”Till Galgen Med Alla”!!! Turligt nog insåg jag i tid att jag själv i så fall skulle komma försent till eftermiddagsthéet. Kanske vi istället kan låta Kronos ta hand om de tvetöntade!?Så slipper vi stadfästa det föreslagna förbudet.

    Acta fabula est, plaudite!

    https://www.youtube.com/watch?v=VEHckjjbE8I

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *