Bitter-Sverige

Sverige har gått från att vara Lort-Sverige till att vara Bitter-Sverige. Däremellan hann vi, efter att ha stått över två förödande världskrig, vara Bäst i världen ett tag. Kanske är orsaken till att vi är så bittra nu, att vi tar det mesta för givet? Trygghet och demokrati är ett evigt självklart. Så till den milda grad att vi tror oss ha råd att ropa på inskränkningar i demokratin, ja rent av ropa på diktatur som om det någonsin funnits en diktatur som inte i första hand endast vurmat sin egen inre krets.

Tryggheten och demokratin gör att vi tror att vi är odödliga, omöjliga att besegra, oss kan intet ont hända, och när vi ropar på diktatorn är det därför att vi alla tror att diktatorn är precis som jag själv och bara vill mitt eget bästa, inte grannens eller ens sitt eget bästa. Dumheten i allt detta är så stor att den är svår att ta in. Likväl finns den där, tämligen spridd bland annars ganska normala individer.

Bitter musik.

1 svar på ”Bitter-Sverige

  1. Ja, diktatorn vill som sagt bara SITT eget bästa. Att på TV höra ”företrädare” för industri och finans, uttala sig om demokrati. Låter de som diktatorn, sitt eget bästa. I en grannkommun till där jag bor, begär flera småföretagare att kommunen skall låta utföra en extern granskning av upphandlingar. Misstanken om korruption verkar grundlagd. Har själv erfarenhet att man inte får kritisera. Demokratin är i gungning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *