Förbud mot flamländska!

Ungefär fram till klockan 22 fredagen den 6 juli 2018 hade alla flamländare vett att viska sig fram genom tillvaron, men så, plötsligt, så snart Brasilien eliminerats ur fotbolls-VM steg mot himlen i snart sagt varje stad med en flamländare ett förfärligt oljud och det fortplantade sig med en förfärande fart in i övriga mänsklighetens vardag och mardrömmar. Som en snorloska som satt sig på tvären och inte går att få ut, ett oljud som får den mest hårdhudade och omusikaliske att falla till marken och be om nåd, om lindring, om ett slut på tortyren.

Brott & straff

Det finns nu bara ett sätt att stoppa den flamländska farsoten och det är att per omgående och helt sonika förbjuda flamländskan och ådöma den som blir påkommen med att uttrycka sig i halsen på det där skeva viset med en tunghäfta som ska vara till dess det kriminella elementet faller till föga och gör avbön och antar ett nytt tungomål – ett som inte sitter i halsen.

Västgötska & kärleksbombning

I de fall språkförbrytaren inte bara faller till föga utan också antar ett vackert klingande tungomål som den intill tårar vackra västgötskan, ska den till det bättre vända medmänniskan tillika före detta tungomålsförbrytaren utsättas för en kärleksbombning i klass med den som KRIS fått uppleva efter sina humanintellektuella insatser i civilisationens kamp mot barbariet på Gotland i samband med den i övrigt tämligen smått patetiska Almedalsveckan.

Musik?

2 svar på ”Förbud mot flamländska!

  1. Hejsan
    Nu är det bara så att ca 45% av befolkningen talar flamländska. Resterande belgarna talar franska och några enstaka % tyska. Hur hade tänkt att supporta dom. Det finns ju faktiskt vinodlingar I Wallonien.

    • Hm, vet inte om det finns en fråga där, men beträffande de fakta du lägger fram avseende Belgien stämmer dessa med det jag tror mig veta om landet och dess språkgrupper. Däremot har jag svårt att se kopplingen till ett eventuellt förbud mot flamländska. De belgare som redan talar franska eller tyska berörs ju inte och de som gör avbön från rotvälskan slipper också undan tunghäftestraffet. Vad anbelangar vinproduktionen i Belgien har den, för övrigt i likhet med fotbollen, gjort stora framsteg de senaste decennierna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *