Förbud mot syltfyllda croissanter!

De lärde lär inte tvista om vilket bakverk som är boulangerernas och patissierernas mest briljant innovation. Alla vet att det är croissanten, denna halvmåne av välbehag och djupa insikter – inget annat degverk har så inlevelsefullt avnjutits på de stora filosofiernas caféer samtidigt som det inspirerat musicerande och författande bordsgrannar till både symfonier och praktverk som ”På spaning efter den tid som flytt” (hade Prousts croissanter varit sylttryfferade hade han aldrig fått idén om madeleinekakan, sanna mina ord!). Kort sagt: croissanten är, eller borde vara, ett världsarvsklassat degverk till mänsklighetens fromma och som med allt magnifik i vår gemensamma värld och historia gäller det att handskas varsamt med gudagåvan.

Döm då om vår förvåning när terroristanstrukna världsförstörare under de hemliga polisernas radar lyckats smyga in syltfyllningar i detta degverkens degverk! Vi har sett framgångsrika och av världssamfundet sanktionerade varianter som croissanter och medialunor med crema eller nutella, men sylt! Detta de saftande och syltande goddagspiltarnas värsta påhitt, i sig värt ett förbud. syltandet… men endast en verkligt ond och psykopatböjd hjärna kan tänka ut något så elakt som att trycka in sylt i en i övrigt normal croissant på det att den lyckliga och förväntansfulla croissantkonsumenten möts av en veritabel mardröm två tuggor kommen in på croissanten!

Förbud! Förbud! Förbud! Och hårda straff för alla som syltar och saftar – ja, de är medskyldiga då de förser syltcroissantterroristerna med ammunition – och särskilt för dem som tryfferar croissanterna med sylt! Skulle dessutom sylten vara aprikos eller en närbesläktad vanart i Guds trädgård ska straffet på känt ATG-manér boostas med gånger tio.

Ginette Reno!

8 svar på ”Förbud mot syltfyllda croissanter!

 1. Hur i h-vete gick detta till? Hur tänkte hen nu då? Eller hur go’ får hen va? Sylt!!? Ett världsarv. K-märkt. Sylt, nä fy för den lede.

  Att jag gärna doppar eller ömsint stryker lite nutella på mina croissanter är en helt annan ska. Det är ju himla gott.

  https://www.youtube.com/watch?v=qwIrXOtZyvQ

 2. All förvanskning av detta bakverk, såsom nutella, sylt florsocker m.m m.m skall absolut förbjudas. Sedan om någon förtappad, efter eget val önskar kleta på något annat än smör så må det vara tillåtet.
  Straffet för de som utan uppsåt syltar och saftar tycker jag dock är tveksamt eller rättare sagt tycker jag inte

  • Av Din kommentar kan vi ana oss till att Du tillhör de syltandes skara och det är fullt förståligt att Du försöker förminska syltarnas fördärvliga inverkan på samhället, kanske är det rent av så att Du inte ser sammanhangen och vi vill därför påminna om att det som Du glader i hågen står vid köksbänken och kladdar till i förlängningen och vid missbruk och i samhällsomstörtares händer och ugnar kan bli till fyllning i i övrigt oskyldiga croissanter. Tänk på det.

 3. Tillhör förvisso inte de syltande och saftandes skara, men kan ändå uppskatta sylt i filen, ett glas saft till kanelbullen och marmelad till osten.
  Är för övrigt inte vinframställning (om än mer sofistikerad) en slags saftning?
  Avslutningsvis vill jag bara påpeka att jag är dig väldigt enig i dina förbudspropåer, men här tycker jag nog att gränser har passerats.

  • Sylt i filen går för sig och saft till bullen liksom marmelad till osten och i de fall syltandets och saftandes syndiga skördar används på det viset finns det inte så mycket att tillägga annat än att vinframställning helt riktigt är den förnämaste formen av saftande och att skillnaden på saft och vin är som skillnaden på det oätliga på kokosnöten och dess innehåll och där saften då är att jämställa med kokosnötens skal. Kan med andra ord hysa viss sympati för din åsikt men om vi förbudsivrare, med andra ord vi samhällets stöttepelare och vardagens ordningsmän, om vi skulle falla till föga så snart någon kom med sympatiska invändningar mot föreslagna förbud skulle det adlig bli några förbud och vi vet alla att världen då skulle falla samman, ergo kommer förbudet för allas vårt bästa att införas vare sig vi nu vill det eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *