Utbjudes: Hängd Macbook

I och med att konstnären Guo O Dong nu kallar sin virusdrabbade dator för konstverk och säljer detta för över 11 miljoner kronor, vill vi inte vara sämre och bjuder därför ut vår hängda Macbook till högstbjudande (utgångspris 9 miljoner kronor). Till ytan ser vår hängda Macbook ut som vilken annan Macbook som helst, men den som försöker starta den får sitt livs överraskning, när datorn helt enkelt vägrar starta sig! Istället hänger den sig och visar en sådan där bild som säger ”nedladdning pågår” och det, kära HR:are, är en symbol för evigheten. Finare än så blir det inte. Bara nio miljoner.

Musik.

12 svar på ”Utbjudes: Hängd Macbook

 1. Kommer att tänka på intermezzot där konstnären Dalis Rolls i Barcelona råkade krocka med en Folka (tror jag det var), som demolerades. Raskt skred Salvador ut och signerade vraket – som nu blev dyrare än som ny…

  • Haha! Underbare Dali. Hade en liknande story av betydligt mindre dignitet och värde, men ändå..: Vid ett tillfälle gästade Romero Brito Domaine Rabiega (han hade gjort designen till Montreux-festivalen det året och var där och visade upp sig, fick för sig att morsa på polaren Michel Roux (Absolut Vodka-geniet) i Tourtour, tog en taxi i Montreux (!) och drog till Tourtour, förvånades över att detta tog mer än en hel natt…) Hursomhelst kom han på besök tillsammans med vår vän Michel, skulle skriva i gästboken, som var full, då föreslog jag på skämt att han skulle rita något på väggen, han tog det på allvar, ritade en vacker kvinna på en skåpsdörr, signerade, jag skämtade igen och sa ”bra, nu kan jag sälja dörren för 5000 USD”, han var fortsatt allvarlig och sa lugnt ”no, much more”…

 2. Tycker nog att du är blyg när du sätter nio millioner som utgångspris, det måste finnas unikt material lagrat på hårddisken, ovärdeligt! Förutsätter att där finns all kunskap om vintillverkning av yppersta kvalitet. Slottsherrarna i Bordeaux kommer säkert att betala mer….

  • Du har rätt! Men nu har jag satt utgångspriset till 9 MKR – å andra sidan kan jag sätta accepterat pris till låt säga 17 MKR. Känns bättre på alla sätt och vis. Tack för ditt relevanta påpekande!

 3. Konstnärernas eviga självupptagenhet och självöverskattning… Och deras alienering, livlöshet. Väl formulerat i Damien Hirst yttrande om sin ”Mother and child divided” 1993 (en itusågad kossa nedsänkt i ett jätteakvarium med formaldehyd): “In a way, you understand more about living people by dealing with dead people. It’s sad but you feel more … my cows cut up in formaldehyde have more personality than any cows walking about in fields.”
  Gäsp… Ge mig en förståndig varelse att kommunicera med, som omväxling till floskulösa, poserande esteter. En kossa till exempel.

  • Uppfattar jag dig rätt, käre Montanus, när jag tror att du inte kommer vara med i budgivningen på min hängda MacBook?

 4. Vad spillde du i tangentbordet då tillståndet inträdde? Detta skulle ju förvisso kunna påverka utgångspriset

  • Veterligen ingenting, men har fått tipset om att nysa på tangentbordet innan budgivningen startar, kan ju då i likhet med Guo O Dong hänvisa till virus, vilket bör stärka intresset för verket. Skulle kunna säga att det är Petrus i tangentbordet, men virus bör enligt marknadsläget för datorkonst fungera väl så bra?

 5. Får hoppas att inte någon terrorcell eller dylik finansierad statlig verksamhet kommer över verket för att sedan använda det som biovapen i någon konflikt eller elimineringsattentat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *