Förbud mot flugor i kaffe!

”Hovmästaren, det är en fluga i min soppa!” Som vi skrattat åt detta. Men nu är det slut med det. För nu har det börjat dyka upp flugor i kaffekoppen. Och då undrar förstås vän av ordning var detta ska sluta? Vi övriga som mycket väl vet var det kan sluta om inte kraftfulla åtgärder vidtages per omgående, kräver ett omedelbart förbud för flugor att vistas i kaffekoppar eller andra behållare för kaffe! Flugor som bryter mot förbudet ska vara att anse som fredlösa. Skulle flugan i fråga  vara så förslagen att den försåtligen och dold i kaffet lyckas nästla sig in i en kaffedrickares mun, ska flugan kunna dömas till lagens hårdaste straff på plats och straffet kunna verkställas per omgående, och av offret självt om det så önskar. Flugor som redan råkat krossas då offret för en nanosekund och innan hjärnan förstått vidden av den mjukare och frasigare konsistens tänderna, tungan och smaklökarna just detekterat, trott var en bit av en kaka och därför kanske redan ankommit de sälla jaktmarkerna i en air av kaffe, ska kunna dömas till evig förbannelse i offrets minnesbank.

OBS! Det här inlägget kan av kräsmagerelaterade problem inte kompletteras med en illustrerande bild.

Musik. Musikbonus: Goodspeed You! Black Emperor.

4 svar på ”Förbud mot flugor i kaffe!

 1. Jag har beställt hem tre flaskor PL Descendance och första buteljen avnjöts igår, utan några flugor i glaset.

  Friskt och bra syrligt men inte någon större ”brödighet”.
  Är det för att vinet enbart gjorts av blå druvor eller beror det på andra faktorer som skördetid, lite/mycket sol osv?

  • Glad att höra att du köpt på dig lite PL och, inte minst, att du slapp flugor i glaset!

   Brödigheten brukar öka med längre tid på jästen, alltså den tiden som flaskan ”ligger på mage” och under och efter den andra jäsningen i buteljen. Nu är det förvisso något mer komplicerat än så för jästen påverkas också att omrörningar, hur lätt den faller sönder mm. En del producenter satsar på ”brödighet”, andra gör tvärtom. Just PL tillhör vare sig det ena eller det andra gänget, men det är nog ändå så att vinerna från PL inte direkt utmärks av brödighet.

   • Tack för svaret!
    Roligt att ha någon champagne hemma som inte är direkt brödig och det blir fler buteljer till hemmet. I vilket fall oerhört frisk och fräsch om man nu kan säga så om en champagne. Bra huschampagne som man bara kan slita fram en helt vanlig onsdag för att man suktar efter lite bubblor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *