Senaste nytt från FHM: Rekommenderar Herdedikter & Mord

Enligt test utförda av ett institut i Schweiz har det visat sig att romanen ”Herdedikter & Mord” av Lars Torstenson till 90 procent skyddar mot Covid-19. Folkhälsomyndigheten rekommenderar därför nu alla att snarast införskaffa ett exemplar av den burleska deckaren och att skyndsammast läsa den.

–Bokförlaget Blue arbetar för högtryck med att trycka fler exemplar av boken och vi räknar med att alla ska kunna få en bok före jul, säger socialminister Lena Hallengren.

Statsepidemiolog Anders Tegnell, som själv säger sig ha läst boken med ”mycket, mycket stor behållning” uppmanar alla att snarast ta del av denna Lars Torstensons femte roman. Framförallt, framhåller Tegnell, är Torstenson ”att lita på i alla väder, aldrig har en lögn kommit ur hans mun eller från hans dator”.

Statsminister Stefan Löfven underströk i dagens presskonferens hur allvarligt läget är just nu.

–Kanske är Torstensons roman det enda som kan rädda riket, sa statsministern bland annat. Oppositionen med Ulf Kristersson i spetsen var inte sen i att instämma i detta och på uppmaning av Sverigedemokraternas ledare, Jimmy Åkesson, fattade riksdagens ledamöter efter det gemensamma uttalandet varandras händer och sjöng ”We shall overcome” medan kulturminister Amanda Lind delade ut bootleg-tryck av boken, direkt från Riksdagens tryckeri, till de samlade ledamöterna, vilka sågs hungrigt sluka boken per omgående.

”Herdedikter & Mord” släpps till försäljning 1 december, när tillräckligt många exemplar av boken hunnit tryckas. Det finns ingen garanti för att de generiska kopior som Riksdagen låtit trycka upp har samma effekt mot viruset som originalet. Det samma gäller den upplaga en före detta högerextrem politiker låtit trycka upp i Ungern i syfte att ”inte alls tjäna pengar ”utan för att ”göra en insats för svenska folket”.

–Jag hoppas alla tar det här på allvar och köper Torstensons bok. Ju förr, desto bättre. Det är allvar nu, säger Jan Albert, överläkare i klinisk mikrobiologi vid Karolinska universitetssjukhuset i en kommentar och får medhåll av träningsinfluencern Anna Nyström (med 8,4 miljoner följare), som också säger sig haft stor nytta av ”Herdedikter & Mord” i arbetat med att skapa sin drömrumpa.

Författaren själv, Lars Torstenson, vill varken bekräfta eller dementera att hans bok skulle ha hälsobringande effekter eller att den skulle vara effektiv mot corona, däremot, säger han, är han övertygad om att den som läser boken får en snyggare rumpa.

Fotnot: Det releaseparty som planerats för boken till måndagen 30 november kommer inte att bli av. FHM har bett Torstenson och förlaget att fokusera på att trycka fler böcker istället för att ”oansvarigt bjuda in kreti och pleti på fest i denna pestens tid”. Såväl förlaget som Torstenson har hörsammat detta, varför deras oansvariga litteraturrejvparty, där det för övrigt enligt uppgift utlovats fri tillgång till magisk svamp, har ställts in.

Musik. Musik.

6 svar på ”Senaste nytt från FHM: Rekommenderar Herdedikter & Mord

  1. Kan man få den magiska svampen skickad till sig. Gärna paketerad i ett signerat exemplar av boken

    • Hade gärna tillmötesgått det önskemålet om jag kunnat. Dessvärre krävde Tegnell och folket på FHM att vi skulle skicka all svamp till dem, när nu festen ändå inte blev av.

  2. Hade samma idé som min namne, kanske kan svamparna ersätta de vaccin som snart finns framme? Var hittar man svamparna?

    • Se ovan. Svamparna finns nu hos Folkhälsomyndigheten. Elaka rykten vill göra gällande att de hade toast med svampstuvning i personalmatsalen igår på FHM, men om det skulle visa sig inte stämma bör du kunna få loss något kilo vid behov. Vill också påpeka att du bör läsa inlägget här intill mer noggrant, gör du det, kommer du snart upptäcka att det bästa vaccinet mot corona är Herdedikter & Mord. Ett institut i Schweiz kan inte ha fel.

  3. Efter hemlandets, Europas och klotets vinglighet i Coronatider, så vill jag säga att ”livet är för kort för dåligt vaccin”. Denna travestering anspelar på en tidig framsynt betygsättare av de drycker vi kanske alla träffade på redan i vår ungdom, utan att då dela ut stjärnor. Och utan att dela taffeln.

    • Så sant som det är sant, och det är där Herdedikter & Mord och, för den delen, svampen kommer in. Nittioprocentigt skydd talar för sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *