Förbud mot felserverad chokladpudding!

Det är illa nog med alla dessa kopior av Ekströms chokladpudding som av förnumstiga och mytomananstrukna charlataner serveras på vårt lands näringsinrättningar utan att de nyss nämnda med en min, än mindre ett ord, krediterar originalet. Istället för det sista i den nyss avslutade meningen tar de sig friheten, och dumheten!, att kalla sin kriminella stöld för chokladmousse! Något så vedervärdigt har väl den moderna människan inte hört talas om sedan… ja, någonsin. Ett direkt ohederligt sätt att hantera denna vår nationalrätt utan en tanke på upphovsmannarätten (ja, trots våra upprörda känslor tillåter vi oss att vara lite lustiga där).Men det räcker inte med detta! Det har nämligen kommit till vår kännedom, att det finns missdådare och förtappade själar, som nedlåter sig till, att servera sin chokladpudding… med mjölk! Det vänder sig i magen på er utsände i de heders- och smaklösas helvetesliknande himmel när denne skriver det nyss skrivna, ja, det svartnar också för hans ögon, och det är endast tack vare en imponerande viljeansträngning han övervinner sin fasa och sitt missmod och samlar ihop nog med krafter för att genast kräva ett förbud mot chokladdesserter på krogen andra än originalet Ekströms chokladpudding och, än viktigare!, ett förbud, såväl på EU- som nationell nivå, mot felserverad chokladpudding!

Musik!

4 svar på ”Förbud mot felserverad chokladpudding!

  1. Var har detta helgerån gått av stapeln?? Det är väl inte så att det skett i Herr Torstensons egna kök?

  2. Chokladpudding ska uttalas på danska för att få den rätta fylligheten.

    Sedan minns jag att mor lilla serverade denna delikatess
    med lite vaniljsås. Troligen Ekströms. Borde vara ok eller? Men mjölk hugaligen så groteskt. Vad är finessen med det?

    Potatismos och rotmos i all ära, men chokladmos, jag säger då det.

    • Förträffliga lilla mor var något på spåret där, men enligt FN:s allmänna förklaring om chokladpuddingens rättigheter ska chokladpudding serveras som den är, eller möjligen spetsad med Grand Marnier eller Cointreau.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *