Miguel Merino Hijo och Premio de Buena Fuente

Miguel Merino Hijo – alltså sonen till den i vinsammanhang än så länge mer kände Miguel Merino – är inte bara en talangfull, ung vinmakare och vinhandlare, han är dessutom skribent och som så många andra vinmakare började han sin bana som journalist. Nu har han gått och vunnit det prestigefyllda Premio de Buena Fuente för årets bästa novell. Vi lyfter på hatten och tackar vår lyckliga stjärna för att vi får samarbeta med karln.

För övrigt har 2006 Mazuelo de la Quinta Cruz, som såväl Hijo som Padre som jag har ett finger med i och som tidigare ratats 94 p i Sobremesa, av guiden ”Los 300 mejores vinos de España” utsetts till Riojas sjätte bästa vin. Inte så illa för en ren Mazuelo.

Och någon gång nästa år kommer Merino Hijos vin Unnum till Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *