Lovsång till systemiska pesticider

SvD Brännpunkt 12 Juli, professorer m fl från SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) går ut och säger att ekologiskt jordbruk är kass medan det som numer kallas konventionellt jordbruk är bättre för allt och alla i alla avseenden.

Undrar vem som betalt för den forskningen?

> Uppdaterat!
Här får professorerna svar på tal från en som
har en annan ekonomisk agenda, länk

1 svar på ”Lovsång till systemiska pesticider

  1. Har läst om påstående av SLU:s företrädare och det är bedrövligt att det finns för många forskare som blunda på verkligheten. Resonemanget att ekolantbruk har mer miljöpåverkan än den konventionella det är verkligen en flytt från verkligheten.
    Påstående att genteknik kommer att lösa svält och att minska utsläppen är en myt och vilseledande för allmänheten. Sanningen är att de GM- grödor som för närvarande finns på fältet eller i laboratoriet kommer att förvärra vattenkrisen i jordbruken. Till exempel Monsantos herbicidresistenta grödor lett till jorderosion genom att göra ogräsbekämpningen så effektivt att jordarna ligger bara för tropisk sol och regn.
    Likaså ökar det hårdlanserade A- vitaminrika s. k. “gyllene riset” vattenmissbruket inom jordbruket. Gyllene ris innehåller 30 mikrogram A- vitamin per gram ris. Å andra sidan innehåller till exempel ekologisk obehandlad amarant och koriander 500 gånger så mycket A- vitamin men förbrukar en bråkdel av det vatten som det gyllene riset kräver. Om tar hänsyn till vattenförbrukningen är genförändrat ris ett ineffektivt sätt att ge barn A- vitamin, som är nodvändigt för att förhindra blindhet.
    Vandana Shiva expert och aktivist inom miljöfrågor skrev mycket klok “det gyllene riset löften är vad jag kallar “att famla i blindo för att förhindra blindhet”.
    SLU: s pseudovetenskapens män etablerade en natursyn och en forskning som byggde på ett objektifierande av naturen i syfte att kontrollera och därmed exploatera den för människans skull i ett ohållbar utveckling tjänst. Beträffande genmodifiering tekniken utvecklas så en gigantisk miljöbov att förnuftet inte alltid inner med. Bara om man minns detta kan man också hålla huvudet kallt inför stundtals euforiska LSU:s euforiska ohållbar propaganda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *