Äta och bo i Toskana

En kompis frågade om jag inte kunde tipsa om någonstans att bo och äta i Toskana, jag har ju nyss varit där. Visst.

Tips på boende: Hotel Villa San Lucchese, Via San Lucchese 5, 53 036 Poggibonsi (Siena), +39 577 937 119. 19 km från Siena, 36 km från Florens, mitt i smeten. Ett bättre bedagat och lyhört hotell med känsla och bra promenad- och joggingvägar.

Tips på ätande: Ristorante Hotel Belsoggiorno, San Gimignano (Siena), www.hotelbelsoggiorno.it . Fantastisk utsikt, bra vinlista, bra mat, utmärkt service. Bodde inte på hotellet, men det är kanske något att rekommendera det också. Efter lunchen – om man nu intar lunchen på Belsoggiorno, vilket jag rekommenderar eftersom utsikten syns bäst i dagsljus – fortsätter man in mot San Gimignanos centrum, där man på piazzan som följer efter en kort promenad finner Gelato di Piazza, vilken serverar glass som vid ett flertal tillfällen vunnit VM i glass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *