Bordeaux – Capitale mondiale du vin

Sedan några år har staden Bordeaux genomgått en imponerande ansiktslyftning. Staden har som mål att bli Frankrikes ”grönaste” stad. Något som syns i det nya spårvagnssystemet och de många gågatorna. Husfasaderna har snyggats till och den gamla hamnen och kajerna har rustats upp och blivit ett mål för flanerare och restaurangjägare.

Nu meddelar staden och traktens vinodlare att år 2013 kommer ett nytt ”Centrum för turism och vin” att slå upp sina portar i ”Quartier des Bassins”. Detta dels för att öka stadens attraktionskraft rent allmänt, dels för att i synnerhet understryka att det här är världens vinhuvudstad (det kan vi hålla med honom eller inte, men det är motivet och med den här satsningen blir det svårt för någon annan stad att påstå motsatsen). Nyckeltalen som kommunicerats för projektet är 55 miljoner euro, 10 000 kvm byggyta, 400 000 besökare per år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *