Tom Hedges & Jancis Robinson

Fick nyss ett mail från Tom Hedges på Hedges Family Estate, som jag är konsulterande vinmakare hos sedan 2001. Det här är en firma som, sedan sonen Christopher tog över marknadspinnen, inte skickar in viner för bedömningar. Chris tycker fritt översatt att poängbedömning av vin är crap . Trots detta gällde Toms mail en poängbedömning – dock gjord av en recensent som köpt in vinerna hon provade och i sådana fall kan, förstås, även Hedges förekomma.

Det är Jancis Robinson som provat igenom vinerna i Washington State och hon rankar några riktigt bra, t o m så högt som 17,5 p (av 20) – en poäng hon sällan ger, vilket ni som följer henne vet. Ett av de ytterst få vinerna som fick just 17,5 var från Hedges. Så här skrev Jancis:

”Hedges Family Merlot/Cabernet 2006 Red Mountain 17.5 Drink 2007-12 ?Very dark. Attractive evolution. Still marked tannins, but a good, vital expression. Complete wine – nice stuff! Complex and well balanced.”

Kul, särskilt med tanke på att det här är gårdens andravin och att 2006 är första året Tom & co gick med på att skörda i flera omgångar, vilket lett till ökad komplexitet och ett mer livfullt vin. Nu hoppas jag att Jancis Robinson vid tillfälle också provar någon av våra Single Vineyards, som toppvinerna heter (ren Syrah, Cab, Merlot eller i förekommande fall Petit Verdot och Malbec). Hedges Syrah 06 hamnade f ö på nionde plats när Allt om Vin för något år sedan provade sig igenom världens bästa Syrah-vinerna.

Sist men inte minst så bär det på lördag av till Washington State, där jag ska gå igenom Hedges skörderesultat från 2009. Ser fram emot det, inte minst som jag vet att Tom är på gott humör nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *