Fredagssväng med argentinsk räv

När jag var i Miami 1996 uppträdde Alex Fox merparten av veckans kvällar på en restaurang på Ocean Drive, Miami South Beach, och när jag kom tillbaka ett par år senare var han kvar där. Enda sättet att på den tiden komma över en inspelning med honom var att handla direkt av honom på plats. Sedan dess har hårt arbete och internet hjälpt honom att växa och numer dyker han upp både här och där. Skälet till att han dyker upp här är inte bara att han skriver och spelar bra låtar utan framför allt att han är argentinare varmed det finns ett logisk band mellan honom och de senaste musiktipsen (Los Kjarkas, Julieta Venegas och Gotan Project) och det räcker som ursäkt för att saluföra denne lite bortglömde artist.

To the gypsies
La Galleguita

4 svar på ”Fredagssväng med argentinsk räv

  1. Vad roligt att du återigen uppmärksammar denne underbare artist- många middagar och insomningar har skett till hans ljuva gitarr!
    Dock har jag svårigheter med att hitta inslag på youtube som gör honom rättvisa…

  2. Vad roligt att du återigen uppmärksammar denne underbare artist- många middagar och insomningar har skett till hans ljuva gitarr!
    Dock har jag svårigheter med att hitta inslag på youtube som gör honom rättvisa…

  3. Ja, det ligger en massa hemska liveupptagningar ute; dåligt ljud och dessutom spelar han falskt både här och där, trist. Som jag ser det är han bättre på melodier än teknik och ska inte ta sig vatten över huvudet, Kanske kan man numer köpa hans låtar i studioversion via nedladdning eller cdon och Ginza? Låtarna som jag lade in är helt ok, men tillhör inte hans bästa, som dessvärre inte finns utlagda på youtube – ånnu…

  4. Ja, det ligger en massa hemska liveupptagningar ute; dåligt ljud och dessutom spelar han falskt både här och där, trist. Som jag ser det är han bättre på melodier än teknik och ska inte ta sig vatten över huvudet, Kanske kan man numer köpa hans låtar i studioversion via nedladdning eller cdon och Ginza? Låtarna som jag lade in är helt ok, men tillhör inte hans bästa, som dessvärre inte finns utlagda på youtube – ånnu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *