Lord Zinclair, Skribenten & Det självklara

Fick häromdagen från en vinskribent, och kompis, frågan varför jag är inblandad i ett vin som Lord Zinclair (en white zinfandel som släpptes till försäljning häromdagen). Jag svarade med motfrågan varför han skriver om ett vin som Lord Zinclair.

Otvivelaktigt vittnar det om en något bristande självinsikt, och rent av ett visst mått av verklighetsflykt, om man tror att man kan ifrågasätta andras inblandning i massprodukter utan att ifrågasätta sin egen dito. Dessutom: skälet till att vi alla – vinmakare, importörer, sommelierer, vinskribenter, restauratörer…- är inblandade i massviner är att vi måste överleva. Importören i det här fallet, Terrific Wines, som ”ger ut” Lord Zinclair, skulle aldrig ha råd att jaga upp ”okända” godbitar som Lemelson eller att plocka hem kanoner som Sinskey, Serene, Château La Couspaude ochPerez Cruz Quelen om den inte också hade några volymviner i sortimentet.

4 svar på ”Lord Zinclair, Skribenten & Det självklara

 1. Jag är alltså INTE skribenten Lars nämner, men tycker att en sak bör poängteras. Vintypen har beställts av Systemet och Lord Zinclair vann uttagningen. White Zin är normalt odrickbar – och med den utgångspunkten är Lord Z ovanligt uthärdlig: insmickrande, godissöt, men REN. Så be inte om ursäkt, Lars. Du levererade en produkt Systemet ville ha, och som faktiskt går att dricka…

 2. Jag är alltså INTE skribenten Lars nämner, men tycker att en sak bör poängteras. Vintypen har beställts av Systemet och Lord Zinclair vann uttagningen. White Zin är normalt odrickbar – och med den utgångspunkten är Lord Z ovanligt uthärdlig: insmickrande, godissöt, men REN. Så be inte om ursäkt, Lars. Du levererade en produkt Systemet ville ha, och som faktiskt går att dricka…

 3. Första gången jag smakade på rubricerade vin tänkte jag att det här går ju inte att dricka, skruva på korken å ställde in i kylen.

  Ett par dagar senare trött efter jobb å bobbis … Tänkte jag ba på å gå lägg mig å såve … Behöver ba ngt å dricke å såv gött på !!!

  Men va fan kan väl ändå inte slänga ptueljen med rubricerade? Tog ett gals å pang! i sammanhanget blev det enaste glaset kanon gött å jag söv så sött!

  Nu vet jag inte vikket dussinet puteljen jag inne på?

  Kanon go sängfösare ett enaste glas … Enl njurläkarne ett glas vin om dan bra för njurarna!

  Men? Som rosé vin utmärkt till kött och till kött i Asiatiska rätter för exemepel!

  MAO ett kanon vin rakt igenom om man inte ska ha Amarone eller Syd Afrikansk eller Argentinsk Shiraz frukt bomb blandningar !!!

  Tack så mycket Terrific Wines!

  Vid tillfälle måste jag pröva era andra viner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *