Det altruistiska Alitalia

I runda slängar hittar Alitalia på en pigg överraskning för sina resenärer en gång av två.
Inget annat flygbolag har en sådan förmåga att få oss resenärer att tillbringa nätterna där vi kanske inte skulle ha hamnat annars eller, som igår, gör sig Alitalia omaket att flyga hem oss från Sicilien via Frankfurt, istället för att bara hålla tiden och flyga Palermo-Rom-Nice. Och vad väntade på flygplatsen i Frankfurt om inte korv och Champion´s League? Håll med om att en sådan finess kräver viss planering från Alitalias sida. Det är klart att jag missade andra halvlek men i alla fall.

Någon hävdar nu kanske att allt det där är uttryck för att Alitalia är världens mest inkompetenta flygbolag, men jag föredrar att betrakta företaget som resenärens bästa vän.

Sicilianskt påskvin

8 svar på ”Det altruistiska Alitalia

 1. Ehm… glöm inte bort att Alitalia har värrrrldens snyggaste flygvärdinnor!

  Basta!

  ”ye put yer money where…etc…”

  🙂

  /Thomas, tifosi
  P.S. en vän till mig gifter sig i maj och skall åka på bröllosresa till Paris. Jag har läst (och tipsat dem) om din post om Paris bästa köttbit. Men Paris romantiskaste krog, vilken är den??? Ev. tips mottages med stor tacksamhet.

 2. Ehm… glöm inte bort att Alitalia har värrrrldens snyggaste flygvärdinnor!

  Basta!

  ”ye put yer money where…etc…”

  🙂

  /Thomas, tifosi
  P.S. en vän till mig gifter sig i maj och skall åka på bröllosresa till Paris. Jag har läst (och tipsat dem) om din post om Paris bästa köttbit. Men Paris romantiskaste krog, vilken är den??? Ev. tips mottages med stor tacksamhet.

 3. Månne har du rätt i det du säger, men flighten Palermo-Rom sköttes, i alla fall i ekonomiklass, av två flygvärdar. Å andra sidan ökar väl det också spänningen med Alitalia: du flyger med dem för att titta på flygvärdinnorna men vet aldrig om du får en värdinna eller värd att titta på. Eller så är det bara så att Alitalia kommit lite längre än andra avseende jämställdheten.

  Krog i Paris: det var svårt (har bett hustrun om hjälp och återkommer när hon tänkt klart), men även om det låter töntturistiskt är faktiskt en supé på en ”Bateau mouche” (http://www.discoverfrance.net/… riktigt romantiskt (man glider stilla fram under broarna i månens och stearinljusens sken, djupt försjunkna i varandras ögon och tankar medan smäktande toner från ett eller annat handklaver fyller den elektriskt laddade natten och vågorna dovt kluckar mot alla de bebodda pråmar som diskret följer de lyckliga tu på håll och varuti de boende parisarna av det mer bohemiska slaget ler förnöjt, blir kära på nytt och dricker varandra till i La Tache från 1985).
  En tur upp i Eiffeltornet är också töntturistiskt men likväl ett måste, även om man där kan nöja sig med att ladda för middagen med en medhavd skumpa (gärna en Comtes de Champagne 1996) som lämpligen intages under djupa suckar och beundrande blickar (ena parten) medan den andra parten får spela Allan och berätta diverse historier, sanna som falska, ur Paris brokiga historia.
  Nästan avslutningsvis förlorar man sig antingen någonstans i 3ème Arrondissement eller möjligen Quartier Latin, där man tar rundar av med lite Calvados.
  Allra sist på den romantiska kvällen tar man sig upp till Sacre Coeur för att se ut över stadens takåsar och för att invänta soluppgången. (http://travel.yahoo.com/p-map-
  Eller, om man absolut vill sprätta iväg pengar så man även för den skull minns aftonen, så går man på Tour d´Argent – kanske inte lika romantiskt i sig som ovanstående, men säkert lika minnesvärt och en världens bästa krogar.

 4. Månne har du rätt i det du säger, men flighten Palermo-Rom sköttes, i alla fall i ekonomiklass, av två flygvärdar. Å andra sidan ökar väl det också spänningen med Alitalia: du flyger med dem för att titta på flygvärdinnorna men vet aldrig om du får en värdinna eller värd att titta på. Eller så är det bara så att Alitalia kommit lite längre än andra avseende jämställdheten.

  Krog i Paris: det var svårt (har bett hustrun om hjälp och återkommer när hon tänkt klart), men även om det låter töntturistiskt är faktiskt en supé på en ”Bateau mouche” (http://www.discoverfrance.net/… riktigt romantiskt (man glider stilla fram under broarna i månens och stearinljusens sken, djupt försjunkna i varandras ögon och tankar medan smäktande toner från ett eller annat handklaver fyller den elektriskt laddade natten och vågorna dovt kluckar mot alla de bebodda pråmar som diskret följer de lyckliga tu på håll och varuti de boende parisarna av det mer bohemiska slaget ler förnöjt, blir kära på nytt och dricker varandra till i La Tache från 1985).
  En tur upp i Eiffeltornet är också töntturistiskt men likväl ett måste, även om man där kan nöja sig med att ladda för middagen med en medhavd skumpa (gärna en Comtes de Champagne 1996) som lämpligen intages under djupa suckar och beundrande blickar (ena parten) medan den andra parten får spela Allan och berätta diverse historier, sanna som falska, ur Paris brokiga historia.
  Nästan avslutningsvis förlorar man sig antingen någonstans i 3ème Arrondissement eller möjligen Quartier Latin, där man tar rundar av med lite Calvados.
  Allra sist på den romantiska kvällen tar man sig upp till Sacre Coeur för att se ut över stadens takåsar och för att invänta soluppgången. (http://travel.yahoo.com/p-map-
  Eller, om man absolut vill sprätta iväg pengar så man även för den skull minns aftonen, så går man på Tour d´Argent – kanske inte lika romantiskt i sig som ovanstående, men säkert lika minnesvärt och en världens bästa krogar.

 5. Erkänner oförbehållsamt att Alitalia´s manliga stewardar icke alls kan jämföras med signorinorna. Du tror att det faktum att flighten gick från Sicilien kan ha påverkat valet av besättning? ”You looka my sister! I kill You!”

  Jag bockar å tackar allra ödmjukast för del 1 och avvaktar med spänning del 2, hustruns syn på saken.

  Glömde visst notera att vännen ifråga är kvinnan i paret. Jag tror mig veta att hon inte har riktigt samma syn på vad som är romantiskt som den blivande maken. Även om jag visst tror att hans syn på frågan är helt OK. 🙂 Vi killar vet ju bäst… *host-host*

  Det där med bateaux mouche verkar helrätt på mig. Lite båtkäk efter en långfika på något boquinist-café. Du vet, sitta under nyutsprungna almar med de bara fossingarna vispandes runt i Moder Seine´s klara vatten. Typ. Sen embarkera Livets Båt tillsammans för att glida ut i den helfranska natten ljuvligt ackompanjerad av Mme Edith och La Vie en Rose.

  Hm. La Tache synes mig vara väldigt underskattat som pråmvin. Å det tredje har jag inte någon större uppfattning om månadshyran för en Paris-pråm parkerad längs Ile St Louis. Kanske vinlistan därstädes är La Tache åt herrskapet och La Turque år besättningen? (Månne man skulle ta skepparexamen?)

  Skulle jag själv bli gift igen så skulle nog valet av bröllopsresa bli antingen Paris eller Venedig – med Barcelona som joker.

  /ThomasJ

 6. Erkänner oförbehållsamt att Alitalia´s manliga stewardar icke alls kan jämföras med signorinorna. Du tror att det faktum att flighten gick från Sicilien kan ha påverkat valet av besättning? ”You looka my sister! I kill You!”

  Jag bockar å tackar allra ödmjukast för del 1 och avvaktar med spänning del 2, hustruns syn på saken.

  Glömde visst notera att vännen ifråga är kvinnan i paret. Jag tror mig veta att hon inte har riktigt samma syn på vad som är romantiskt som den blivande maken. Även om jag visst tror att hans syn på frågan är helt OK. 🙂 Vi killar vet ju bäst… *host-host*

  Det där med bateaux mouche verkar helrätt på mig. Lite båtkäk efter en långfika på något boquinist-café. Du vet, sitta under nyutsprungna almar med de bara fossingarna vispandes runt i Moder Seine´s klara vatten. Typ. Sen embarkera Livets Båt tillsammans för att glida ut i den helfranska natten ljuvligt ackompanjerad av Mme Edith och La Vie en Rose.

  Hm. La Tache synes mig vara väldigt underskattat som pråmvin. Å det tredje har jag inte någon större uppfattning om månadshyran för en Paris-pråm parkerad längs Ile St Louis. Kanske vinlistan därstädes är La Tache åt herrskapet och La Turque år besättningen? (Månne man skulle ta skepparexamen?)

  Skulle jag själv bli gift igen så skulle nog valet av bröllopsresa bli antingen Paris eller Venedig – med Barcelona som joker.

  /ThomasJ

 7. Thomas, din kommentar är som ljuv musik, kunde inte sagt det bättre själv – tack! Ska påminna hustrun, verkar som hon nu planerar för en ny bröllopsresa, vilket innebär att hon antingen har något nytt på gång eller att vi varit gifta typ järn eller brons eller något annat på vägen mot guld. Sannolikt bäst att jag kollar den saken.

 8. Thomas, din kommentar är som ljuv musik, kunde inte sagt det bättre själv – tack! Ska påminna hustrun, verkar som hon nu planerar för en ny bröllopsresa, vilket innebär att hon antingen har något nytt på gång eller att vi varit gifta typ järn eller brons eller något annat på vägen mot guld. Sannolikt bäst att jag kollar den saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *