Glassen heter inte längre GB

Ända sedan GB köptes upp av Unilever har dess sortiment blivit alltmer utslätat och likt alla andra Unileverägda glassdistributörers utbud. Med andra ord samma glass här som där. Det trista är att vi glassälskare får samma Cornetto och Magnum varthelst vi styr kosan. När min gamla arbetsgivare Sydvenskan häromveckan gjorde årets glassartikel konstaterade skribenten Niklas Holm att 80 % av de stycksaker som säljs i Sverige kommer från GB, men inte en enda av företagets nyheter i år tillverkas i Sverige. Istället äter vi glass som tillverkats i USA, Portugal, Spanien, Ungern och Tyskland. Som tur är finns en massa andra glasstillverkare som SIA, Klings, Österhagenglass och många fler.

Glassmusik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *