Vårbruk & Pugh

Så är det ute i butikerna, det omtjatade KFV Farmer´s Reserve Chardonnay 2009 (länk SB) med NDA-tjosan i sig och allt. Medan utgående 2008 idag är kraftfullt och lätt baktungt är den nya årgången som sig bör lite lättare och betydligt fräschare med en mer närvarande syra. Samtidigt är den kanske väl ung och outvecklad. Mycket tropiska toner från jästen hänger kvar. Men det kommer att ge sig under sommaren.

Den som är lagd åt det hållet kan förstås mixa de båda årgångarna de närmaste tre-fyra månaderna i väntan på att 09 blir fullvuxet. Om man tar hälften 08 och hälften 09 idag kan man sedan successivt minska andelen 08 fram till 15 augusti. Inte supergott (årgångsbrytningen skapar viss disharmoni…), men man har något att berätta för gästerna.

Som jag tidigare tipsat om kan det vara en kul idé att ställa de båda årgångarna mot varandra och varför inte även lägga till halvflaskorna så det blir en provning av fyra viner, som egentligen är detsamma fast på olika vis. Klurig och kul provning, som man om inte annat kan utsätta pretentiösa provare för. Förresten, varför inte lägga till en 08-09-mix också?

Här kommer Pugh

2 svar på ”Vårbruk & Pugh

  1. Tack Pontus – alla farmersmixare är dig tack skyldig. Och tack för Shocking Blue, länge sedan jag hörde dem, det blev en tripp tillbaka till Här kommer natten-eran. Mixar man Shocking Blue och Pugh så blir det Shocking Pugh eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *