Jean de Beauvais 48 SEK vs Château Margaux 2006 48 SEK

Hur mycket skulle den svenska vinförsäljningens tioitopp-lista förändras om alla viner kostade lika mycket? Kanske en del, men mindre än man skulle kunna tro, tror jag. Nästan oavsett vad vi tittar på – låt vara att det finns många undantag från regeln, fotboll till exempel – säljer skräp bättre än kvalité även om priset är det samma. Ett av många exempel på detta är litteratur. Ett annat är TV. Ett tredje är film. Och så vidare.

Just ja, Jean de Beauvais, som jag aldrig har provat eller vet något om, är enligt en snabbkoll i Systembolagets prislista billigast i Sverige (eller i vart fall ett av få viner som kostar 48 sek för 750 ml), Château Margaux 06 är, enligt samma snabbkoll, dyrast med sina 9996 sek för 750 ml.

Förresten, tror någon över huvud taget att Mattias Dahlgren, Matsalen skulle bli mer populär än McDonalds om det fanns en Mattias Dahlgren, Matsalen och en McDonalds till samma pris i landets alla kommuner? Inte en chans, säger jag.

2 svar på ”Jean de Beauvais 48 SEK vs Château Margaux 2006 48 SEK

  1. Om Mattias knåpade ihop den där hamburgaren han hade för ett par år sedan gjort på Kobe-biffkött skulle jag i varje fall välja M före MC varje gång.

  2. Tror jag det! Tror också att få av den breda matmasskulturens tillskyndare läser den här bloggen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *