NykterLars, VinLars & Goodluck Jonathan

Har alltid tyckt att vi har lite tråkiga namn i Sverige. Säger ingenting för det mesta och så är vi allt som oftast flera om samma namn (som stackars Lars Torstensson och stackars jag, Lars Torstenson, där den förre är aktiv i nykterhetsrörelsen och den senare producerar alkohol så mycket han kan; vi borde kanske heta NykterLars Torstensson respektive VinLars Torstenson?). Mina mor- och farföräldrars generation använde namnen på ett bättre sätt. Således kunde jag på min mors uppväxtort heta ValborgochGustafiSolängsIngersLars. Ibland med tillägget FrånHjo, alltså ValborgochGustafiSolängsIngersLars FrånHjo, vilket kunde förkortas Lars FrånHjo och som idag skulle kunna vara VinLars FrånHjo. Hursomhelst blir jag glad av att se att Nigerias igår insvurne president heter Goodluck Jonathan.

Abraxas – ett nytt vin med cool namn
Abraxas – ett gammalt album med cool namn i ny skepnad

2 svar på ”NykterLars, VinLars & Goodluck Jonathan

  1. Hihi, roligt att läsa. VinLars o NykterLars…

    Min man heter Lars Larsson. Och ALLA i USA och Tyskland frågar ALLTID ’excuse me?’, när han introducerar sig…

    Det vad som jag tycker är väldigt synd är ju alla förkortningar. Mauritz blir till Marre, Nathalie till Natte – någon hade ju tänkt sig något när namnet valdes i första hand…? Som tysk tyckte jag att Astrids ’Kinder aus Bullerbü’ hade so gulliga namn, Pelle osv – MEN DET ÄR JU SVERIGES VERKLIGHET…

    🙂

  2. Hm, tufft för din man… jag funderade på om han kunde kalla sig Lasse Larsson när han är ute och reser, men risken är väl stor att det blir Lassie Larsson over there?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *