Sanningen om fotbolls-VM 2010

Rimligtvis bryr sig ingen om vad jag tror eller tycker om årets VM i fotboll eller fotboll över huvud taget. Å andra sidan har sådana petitesser aldrig hindrat mig från att tala om för folk hur en match ska vinnas, vem morgondagens stjärna är, vilket coachpucko Lagerbäck är och andra viktiga saker att få sig till livs inte minst om man är min hustru och råkar befinna sig i min och TV-apparatens närhet när det hettar till så här får ni därför min rankning av årets VM-lag: Spanien.

Tvingas jag ranka fler lag och uppge vilka ”överraskningslag” som i år går till semi ska ni veta att det med viss sannolikhet är USA eller Mexico från Nordamerika och förhoppningsvis Elfenbenskusten från Afrika (inte för att Svennis tränar utan för att det är möjligt och vore kul; de har ett fantastiskt bra lag och om inte Svennis blir för girig kan han vara en bra coach för ett lag som Elfenbenskusten). England då? Jo, att räkna med i år. Argentina? Absolut, men Maradona har knarkat väl mycket och är inte helt tillräknelig om ni frågar mig och frågan är om han håller ett helt VM och till skillnad från Frankrike i förra VM då Zidane tog över från Domenech efter två matcher och såg till att laget gick till final trots katastrof-Raymond, är det svårt att se att någon av de argentinska spelarna skulle ha Zidanes kraft och förmåga att köra över tränaren. Brasilien? Jo, de har nog sitt sämsta lag sedan 1994 och det talar för att det ska gå bra.
Frankrike? Absolut inte, tyvärr. Italien? Alltid med, men de vinner inte i år. Tyskland? Alltid med, men de vinner inte i år. Och så undrar ni som läst så här långt samt en och annan invandrad dansk: Danmark? Underbart lag, har alltid gillat Danmark och de kommer att göra ett riktigt bra VM, men vinner det gör de inte.

För er som struntar i fotbolls-VM kan jag rekommendera den här siten och det här vinet och för er som bryr er kan jag rekommendera det här vinet.

4 svar på ”Sanningen om fotbolls-VM 2010

 1. Efterklokhet är en exakt vetenskap. Spanien förlorade visst igår… mot Schweiz om jag inte hörde fel!

  Provade Guy C. Champagne häromveckan, riktigt bra. Ska beställa mer, försök hålla ned priset bara… det ska gå att hitta drickbar Champagne under 300 och 299 är bara en krona därifrån. Har även sett din ”Rockblock” i BS… kan du säga ngt om den? Kanske jämföra med Bel Villa?
  MVH – Vintresserad (Peter)

 2. Du har helt ratt (sorry, saknar prickar over vissa bokstaver; skriver pa ukrainsk dator och far vara glad att det alls finns latinska bokstaver…) om efterklokheten, dock hoppas jag att spanjorerna bara gjorde sa dar for att oka spanningen i arets VM, klarar de inte kvalgruppen far jag lagga ner bloggen… Ja, det ar en kul provning att stalla Rockblock och Bel Villa Goedhart mot varandra – tva amerikaner, tva olika terroirer och de ar verkligen olika, du kommer att kanna att aven bortsett fran terroir sa skiljer sig vinmakningen (framforallt ekhanteringen)en hel del (som du forstar vill jag inte saga vilken jag brukar foredra…), en anekdot: det finns en Syrah Bel Villa aven fran Hedges (kanske menar du den?)och den skulle kunna vara med som tredje vin (samma terroir som Goedhart, men inte helt lik anda), problemet ar sannolikt att den maste inhandlas i USA. Avseende Charlemagne: kul att du gillar den! Vi ska gora vart yttersta for att halla oss pa 299…

 3. Hej igen Lars,
  Kul – skall beställa en/ett par Rockblok och ställa upp mot Goedharts Bel Villa (och kanske några andra…)

  MVH – Vintresserad (Peter)

 4. Kul att du kör provningen, ser fram emot resultatet, glöm inte höra av dig!
  PS Tips på annan bra amerikansk Syrah är Bunell från Washington State, som bl a gör Syrah från vingårdslägen med vackra namn som Horse Heaven Hill (finns inte i Sverige vad jag vet, men du kan nog hitta dem någonstans i Europa, kanske Danmark)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *