Succévin avlistningshotat

Hur kan ett vin som blir ett av ”(oktober 09)släppets” två mest uppskrivna vitviner och sedan på nytt får så gott som full pott – ja, ni vet, fem getingar i Expressen, fyra plus i Aftonbladet och så vidare på den fronten som är så viktig för viner i 60-kronorsklassen – när den nya årgången släpps (maj 10), vara avlistningshotat? Icke desto mindre förty hänger ett avlistningshot över succévinet Q-rious Semillon. Främsta skälet är, tror jag, att systervinet Q-rious V.M.C. släpptes i februari i år. Lika bra, tyckte de flesta. Fem kronor billigare. Och det såldes i samtliga butiker medan Q-rious Semillon är en så kallad ”T2” och bara finns i ungefär vartannat systembolag (måste beställas hem till övriga). Visserligen var V.M.C. ”bara” en tillfällig listning, men under den ”tillfälliga” perioden februari – maj har säkert många köpt V.M.C. istället för Semillon och det har ställt till det för det sistnämnda som nu ligger risigt till när Systembolaget ska utvärdera försäljningsperioden januari – juni 2010. Nog av, allt jag skrivit så här långt i det här inlägget är blott snarvel på vägen till det jag vill komma till: köp en låda Q-rious Semillon i juni är ni snälla.

Avlistningshotat succévin samt lite goda ord på vägen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *