Tappra Audins sista suck

I onsdags förra veckan styrde jag kosan mot Domaine de Brescou. För ovanlighetens skull var hustrun med på resan och i höjd med den andra rondellen i Le Val – där Angelina och Brad köpt vackra Château Miraval – undslapp sig hustrun något slags ljud som möjligen kunde tolkas som mitt namn kört i en ordförvrängare och plötsligt befann jag mig farlig nära bakändan på en panikbromsande bil, vars förare spanat in en lastbil långt bort och därför sett sig föranledd att trampa bromspedalen i botten på ett både synnerligen onödigt och provocerande vis. Eftersom Tappra Audin varken hade ABS eller annat än allvädersdäck (som glider fantastiskt bra på varm asfalt) bar det sig då inte bättre än att vi med ett patetiskt ”scccchhh” (allväderdäck tjuter inte vid häftig inbromsning, de svischar) gled in i den inkompetente förarens bil med ett än mer patetiskt ”tjoff”. Dessvärre undkom panikbromsaren utan skador och hans bil fick bara ett skrapsår på kofångaren. Tappra Audin däremot såg ut som en nykrockad bil i Kalle Anka & Co där den stod och slokade med intryckt front och pysande rök och rinnande vatten ur kylaren. För att understryka att det nog nu var slut med tappra Audin låg dess ena framlykta krossad på marken. Idag följde jag Tappra Audin på dess sista färd till skroten i Brignoles.

En sista skål för Tappra Audin

6 svar på ”Tappra Audins sista suck

  1. ”Sic Transit Gloria Mundi…”

    Tur i oturen att det ändå gick ”bra”.

    ”There is a… Renault?… in your future”? De tävlar ju i F1. Be a sponsor-sponsor! :oD

  2. JAG är ju en sponsor… jag har ju nyss tjackat FYRA stycken Q-riösa putäller… *flinarbrett*

  3. Man tackar! Och jag ska naturligtvis se till så att överskottet från de här pannorna går till en ny bil.

  4. Vilken tur att det gick bra för er. Jag har en Saab 9.5 Sportcombi till salu, kan det va nåt

  5. Tack flör erbjudandet, men vi får klara oss utan extrabil ett tag. Konstaterar också, här i USA hos Hedges, att det kan vara värre. Tom Hedges har i ett ”veteranrace” (det brukar gå undan i dessa också) kraschat sin Prosche 556 och det lär kosta, honom eller typen som körde på honom, några miljoner…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *