Toffelhjältar, småstäder & storstryk

Om man på bussen från terminalbyggnaden till Kiev-planet i Rom skulle få för sig att försöka se vem som är en man från Ukraina, ska man studera fötterna. Männen med vita tofflor är från Ukraina. Idag uppträdde dock ett nytt fenomen. Ett synnerligen modeansträngt par såg både unga och rika och ukrainska ut. Hon med tämligen väloxiderat hår, klädmärken som hon trots allt var lite för gammal för (typ Le Temps des Cerises), en extremt exklusiv LV-väska och en livrem från D&G. Det intressanta var emellertid att han klivit i en utvecklad variant av den ukrainska vittoffeln, nämligen en vit toffel med grå flärp. Funderar nu på att skaffa mig ett par vita tofflor (med små lufthål på ovansidan) under den här Ukraina-visiten. Dock utan grå flärp. En sådan är nog inte småstaden Koktebel redo för (jag kan det här med småstäder: när jag växte upp höll en kille på att åka på däng för att han hävdade att bilmärket Buick skulle uttalas Bju-ikk (om någon undrar så tillhörde jag lynchmobben som visste att Buick skulle uttalas Bjukk (fast Bjokk var också okej att säga)) och så sent som ifjol fick en snubbe stryk i min uppväxtstad för att han dök upp på puben iförd kavaj efter klockan 23 (detta hade dock inte jag något med att göra, även om jag för mitt liv inte kan begripa vad han hade på puben att göra iförd kavaj efter klockan 23)).

2 svar på ”Toffelhjältar, småstäder & storstryk

  1. Med denna fråga avslöjar du din egen småstadshärkomst, tror jag bestämt… hursom tror jag det är bäst att inte utlämna vare sig offer eller förövare, även om detta talar mot bådas vår småstadsnyfikenhet samt obändiga vilja att faktiskt berätta vem det är, oavsett om det är sant eller inte (dock är stryket för kavajen sant).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *